Anasayfa Mobil Oppo Reno2 Z Kamera Özellikleri

Oppo Reno2 Z Kamera Özellikleri

Oppo’nun yeni telefonlarından olan Oppo Reno2 Z, segmentine göre güçlü kamera özellikleriyle geliyor. Bu videomuzda Reno2 Z’nin kamera özelliklerine yakından bakıyoruz.

Oppo Reno2 Z’nin kamera özelliklerini anlatmadan önce, isterseniz telefonda bulunan kameraların yapısına bir göz atalım.

Ana Geniş Açılı Kamera: 48 MP f/1.7 diyafram

Ultra Geniş Açılı Kamera: 8 MP f/2.2 diyafram

Siyah ve Beyaz İçin Yardımcı Kamera: 2 MP f/2.4 diyafram

Derinlik Hesaplama İçin Yardımcı Kamera: 2 MP f/2.4 diyafram

Ön Kamera: Motorize 16 MP ve f/2.0 diyafram

Görüldüğü gibi 2 MP’lik yardımcı kameralar belli bir amaca hizmet ediyor. Bunlardan biri derinlik hesaplamalarını yaparken, diğer siyah ve beyaz renklere odaklanıyor.

Standart modda 12 MP fotoğraflar çekiyorsunuz, isterseniz de ayarlardan 48 MP özelliğini aktif edebiliyorsunuz. 48 MP modunun en güzel yanı, yapay zeka ve HDR özelliklerinin açık kalması. Sınıfı için önemli artılardan biri bu.

Kamera arayüzünde Pırıltı Rengi adında bir ayar mevcut. Bu ayar özellikle yemek fotoğrafı, figür fotoğrafı gibi canlı renklere sahip çekimlerde size yardımcı oluyor. Reno2 Z 10 kat yakınlaştırma yapabiliyor. Ama Reno2’den farklı olarak bu yakınlaştırma dijital olarak uygulanıyor.

12 MP fotoğraflarda herhangi ek ayar yapmadan gün ışığında gerçekten çok güzel görünen fotoğraflar elde ediyorsunuz.  Elde ettiğiniz görüntüler parlak, doygun renkler sunuyor ve keskin görünüyor. HDR özellikleri de düzgün çalıştığı için zorlu ışık koşullarında (ters ışık gibi) sorun yaşamıyorsunuz.

8 MP ultra geniş açılı kamera ise özellikle manzara fotoğrafları çekerken size çok yardımcı olacak. Gün ışığında son derece güzel sonuçlar veriyor ve gökyüzü normalde olduğundan biraz daha mavi görünebiliyor. Sosyal medya odaklı oluşturulmuş bir yazılım kullanıldığını buradan anlayabiliyorsunuz.

Düşük ışık modu ise ikiye ayrılıyor. Biri standart, diğeri özel mod olarak geçiyor. Özel mod uzun pozlama kullanıyor ve tripod kullandığınızı fark ediyor. Fiyat skalası düşünüldüğünde sonuçtan etkilendik. Üstelik bu fotoğrafları düzenlediğinizde çok daha iyi sonuçlar alıyorsunuz.

4K 30FPS, 1080P 60 FPS video çekiliyor. Ayrıca farklı modlardan yararlanabiliyorsunuz. Ultra sabit mod ile kadrajdan biraz feragat ederek çok daha stabil videolar çekebilirsiniz. Ayrıca arka alana bulanıklaştırma uygulayarak video çekmek de mümkün.

Ön tarafta LED destekli motorize bir kamera var. Pop-Up adını verdiğimiz bu kameranın çözünürlüğü ise 16 MP. Portre modunda son derece başarılı ve birçok farklı efekti uygulayabiliyoruz.