Anasayfa Makale Android’de Güvenli Mod Nasıl Kapatılır?

Android’de Güvenli Mod Nasıl Kapatılır?

Android cihazlarda çok basit ipuçlarıyla Güvenli Mod’u farklı yöntemlerle kapatabilirsiniz.

Android cihazlarda Güvenli Mod’u açmak ya da kapatmak epey kolay. Ama ne yazık ki birçok kişi tarafından bilinmiyor. Rehberimiz, temel seviye gelse de en azından farklı yöntemler öğrenmek isteyenler için de fayda sağlayabilir.

Cihazınızı Yeniden Başlatın

Yeniden başlatma, Güvenli Mod’u devre dışı bırakmanın ilk adımı. Güç düğmesine basılı tutun ve cihazı yeniden başlatın. Eğer bu ekranda yeniden başlatma seçeneği görmüyorsanız telefon kapanana kadar parmağınızı güç tuşuna basılı tutabilirsiniz.

Bildirim Panelini Kontrol Edin

Bazı cihazlar, Güvenli Mod’u bildirim panelinden kapatmanıza imkan veriyor. Bildirim panelini aşağı çekin ve daha sonrasında kapatmak için Güvenlik Mod Etkin metnine dokunun. Telefonunuz otomatik olarak yeniden başlar ve Güvenli Mod kapatılır.

Fiziksel Düğmeleri Kullanın

Yukarıda belirtilen adımların hiçbiri işe yaramazsa fiziksel düğmelerden yararlanabilirsiniz. Cihazı kapatın, ardından güç düğmesine basılı tutun ve ekranda logo gördüğünüzde güç düğmesine tekrar basın. Ardından ses azaltma düğmesine basılı tutun. Adımları tamamladıktan sonra Güvenli Mod Kapalı şeklinde bir mesajın karşınıza çıkıyor olması gerek. Bu yöntem cihaz üreticisine bağlı olarak farklılık gösterebiliyor.

Ayrıca, hasarlı ses tuşlarına dikkat edin. Kırık ses düğmesi, sistem tarafından parmağınız sürekli basılı duruyormuş şeklinde algılanabilir. Böyle bir sorun, telefonunuzu her seferinde Güvenli Mod’da başlatmaya da sebep olabilir. Bu tip durumlarda teknik servislerin yolunu tutmak en mantıklısı.

Sorunlu Uygulamaları Kontrol Edin

Uygulama verileri sebebiyle problem yaşarsanız Ayarlar / Uygulamalar ve Bildirimler ardından Tüm Uygulamaları Gör seçeneğiyle sorunlu uygulama ismi üzerine tıklayabilir ve önbelleği silebilirsiniz.

Fabrika Ayarlarına Sıfırlayın

Son seçenek her zaman telefonu fabrika ayarlarına sıfırlamak. Bu işlem sırasında telefondaki tüm veriler silinir. Dolayısıyla önceki adımlarda başarısız olmanız durumunda artık bunu zorunlu olarak kullanabilirsiniz. Fakat öncelikle yedekleri almakta yarar var.

Ayarlar / Sistem / Gelişmiş / Sıfırlama / Telefonu Sıfırla kısayolu üzerinden işlemi halledebilirsiniz. Ancak gerekirse PIN ve şifreniz istenebilir. Daha sonrasında Her Şeyi Sil düğmesiyle süreci tamamlayabilirsiniz. Telefon üreticisine bağlı olarak bu menü ve isimler farklılık gösterebiliyor.