Anasayfa Video Huawei Freebuds 3 İncelemesi

Huawei Freebuds 3 İncelemesi

Huawei tarafından piyasaya sürülen ve dünyanın ilk açık tasarımlı aktif gürültü önleme özelliğine sahip kulaklığı   Freebuds 3 incelemesi ile karşınızdayız.

Freebuds 3 silikonsuz bir kulak içi kulaklık olmasına rağmen aktif gürültü engelleme (ANC) sunabiliyor. Huawei ise bu tasarım anlayışına  Dolphin Bionic adını vermiş. Bu sayede akustik kalitede artış sağlanabiliyor. Her biri 4.5 gram olan kulaklıklar son derece ergonomik ve kulağa rahat bir şekilde oturuyor. Silikon uçlu olmadığı için de kulak içinizde baskı veya basınç hissetmiyorsunuz. İki farklı renk seçeneği sunuluyor ve şarj kutusu dairesel yapısıyla farklı bir tasarım anlayışı ortaya koyuyor.

Freebuds 3’ün önemli noktalarından biri de bu şarj kutusu. Kulaklığınızı bu sayede 4 kez tam şarj edebiliyorsunuz ve toplam kullanım süresini 20 saate kadar çıkartabiliyorsunuz. Kutuda Tip C bağlantı girişi yer alırken, aynı zamanda kablosuz şarj desteği de veriliyor.

Freebuds 3 A1 Çipi

Freebuds’ı cihazlarınızla eşlemek son derece kolay. Tek yapmanız gerken kutunun üzerinde bulunan butona basmak ve kulaklıkları eşleşme moduna almak. Freebuds 3 elbette tüm mobil cihazlarınız ile uyumlu ama bu kulaklıklarda yer alan A1 çipi sayesinde, Huawei telefonlarda çok daha kolay eşleme yapabiliyorsunuz.

A1 çipi sadece bu alanda etkili değil. Aynı zamanda Bluetooth 5.1 bağlantı teknolojisi destekleniyor. Yeni bağlantı özellikleri sayesinde çok uzun mesafelerde bile kulaklığın telefonunuzla olan bağlantısı kolay kolay kesilmiyor.

Freebuds 3 içerisinde yer alan tüm özelliklerden en iyi şekilde faydalanmanız için The AI Life uygulamasını indirmeniz gerekiyor. App Gallery ve Play Store üzerinde bulabileceğiniz AI Life uygulaması, pil ömrünü kontrol edebileceğiniz, dokunmatik kontrol ayarlarını değiştirebileceğiniz ve gürültü engelleme seviyelerini ayarlayabileceğiniz son derece kullanışlı bir uygulama. Uygulama üzerinden gürültü engelleme seçeneklerinizi görebiliyor, bunları ayarlayabiliyorsunuz. 

ANC seviyelerini 15dB’ye kadar yükseltmek mümkün

15dB’ye kadar aktif gürültü önleme özelliği bulunuyor. FreeBuds’ın açık tasarımlı tasarımı göz önüne alındığında, gürültü engelleme özeliği son derece yenilikçi bir düşünce. Huawei AI Life uygulamasında, özelliğin şiddetini değiştirmek için kullanabileceğiniz bir kontrol bölümü yer alıyor. Böylece  gürültü azaltma seviyeleri için elle ayarlama yapabiliyorsunuz.

Huawei’nin bu kulaklık içerisine yerleştirmiş olduğu 14 mm dinamik ses sürücüleri, etkili bass’lar ve kristal netliğinde ses kalitesi sunmayı amaçlıyor. Elbette bu ses kalitesi kişiden kişiye göre değişebiliyor. Yine de güçlü sürücüler ve ANC desteği sayesinde Freebuds 3 herkesi tatmin edebilecek bir performans gösterebiliyor. Ayrıca bu kulaklık 2.3 Mbps veri transferi yapabildiği için His-Res Audio performansı son derece etkili.

Huawei’nin akıllı saati Watch GT 2 ile entegre olabilmesi sayesinde doğrudan akıllı saat üzerinden müzik dinleme ve konuşma gibi operasyonları gerçekleştirebiliyorsunuz.

Özetle 1.099 TL satış fiyatına sahip olan Huawei Freebuds 3, herkesin kullanabileceği tasarım anlayışıyla dikkat çeken ürünlerden biri olmayı başarıyor.