Anasayfa Makale iPhone Ses Paylaşımı Nasıl Yapılır?

iPhone Ses Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Yeni iPhone güncellemesi cihazlara birden fazla kulaklığı bağlamayı sağlıyor. Bu sistemde ses paylaşımının nasıl yapıldığını anlatıyoruz.

Apple’ın birkaç ay önce aktif ettiği iOS 13, karanlık moddan yeni kategori sistemine ve gelişen fotoğraf düzenleme seçeneklerine kadar birçok ayrıntı sunuyor. Ayrıca buna ek olarak yeni sürümlerle gelen en dikkat çekici özelliklerden biri de ses paylaşımı. Bu sayede iPhone üzerinden iki farklı AirPods’ta eşzamanlı olarak müzik dinlenebiliyor.

iOS 13 Özellikleri Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Gereksinimler

iOS 13.1 / iPadOS 13.1 veya daha üst sürümlerin yüklü olduğu iPhone ya da iPad’lerde ses paylaşım özelliği iki AirPods setini eşleştirmeye gerek kalmadan cihazlar arasında ses paylaşmayı sağlıyor. Ek olarak Bluetooth 5.0 teknolojisinin desteklenmesi gerekiyor.

  • iPhone 8 ve üzeri
  • iPad (5.nesil)
  • iPad Air (3.nesil)
  • iPad mini (5.nesil)
  • iPod touch (7.nesil)

Apple, AirPods ve bir dizi Beats kulaklıkları destekliyor. Bu özellik AirPods, AirPods Pro, Powerbeats Pro, Powerbeats 3, Beats Solo Pro, Beats Solo 3 Wireless, Beats Studio 3 Wireless ve Beats X kulaklıklarda kullanılabiliyor.

Ses Paylaşım Özelliği Nasıl Kullanılır?

Ses paylaşım özelliğine Kontrol Merkezi’ndeki Müzik araç çubuğu üzerinden AirPlay düğmesine dokunarak erişebilirsiniz. AirPods ya da diğer kulaklıklar bağlıyken burada ‘Ses Paylaş’ özelliğini görüyorsunuz.

Üzerine dokunduğunuzda ise paylaşımın yapılabileceği cihazların listesi geliyor. Tabii burada diğer AirPods ya da uygun kulaklıkların aktif olması gerekiyor. Daha önceden eşleşen cihazlar için ‘sesi paylaş’ düğmesine dokunduğunuzda işlem tamamlanıyor.

iOS 13 Yükledikten Sonra Yapılması Gerekenler

Artık her iki kulaklık da iPhone ve iPad’inize bağlanmış oluyor. İki cihazın yanında da onay işareti göreceksiniz. Geçerli cihazın yanına bir de onay işareti yer alıyor. İkinci kulaklık çiftine bağlanmak için sadece üzerine dokunmanız yeterli.

Böylece her iki kulaklık da iOS ve iPadOS’a bağlı. Müzik ya da video oynatmaya başladığınızda her iki kulaklık da ses çalmaya başlar.

Ses paylaşımını durdurmak için onay tikini kaldırmak yeterli. Ayrıca kulaklıkların ayrı ayrı ses kontrolü de iPhone’dan hızlıca gerçekleştirilebiliyor.