Anasayfa Haber Tesla Cyberquad Elektrikli ATV, Cybertruck ile Birlikte Geliyor

Tesla Cyberquad Elektrikli ATV, Cybertruck ile Birlikte Geliyor

Elon Musk, Cybertruck ile çalışmak üzere tasarlanan elektrikli bir ATV olan Tesla Cyberquad’ın hedeflenen çıkış tarihini onayladı.

Tesla, kısa süre önce “Cybertruck” olarak adlandırılan kamyonetini tanıtmıştı. Cybertruck, tasarımı açısından insanları ikiye böldü, hatta şirket içinde bile bir görüş ayrılığı olmuştu. Sonuç olarak söyleyebileceğimiz tek bir şey var. Tasarım çok cesurca ve gerçekten fark yaratmayı başardılar. Tanıtım esnasında bir de elektrikli ATV kullanıldı, fakat herkes elektrikli kamyonete odaklandı.

Cyberquad adı verilen araç, Cybertruck’un yükleme kapasitesini göstermek için kullanılmıştı. Ayrıca araca yüklenen ATV, kamyonet üzerindeki elektrik prizlerine (110V/220V) bağlanarak şarj olabiliyor. Musk, ATV’yi o sırada kullanıma sunma konusunda hiçbir şeyden bahsetmemişti, ancak daha sonra Cybertruck alıcıları için bir seçenek olacağını doğruladı.

Musk, Twitter’da kendisine yöneltilen bir soruya “Tesla 2 kişilik elektrikli ATV, Cybertruck için ilk seçenek olarak gelecek” şeklinde bir yanıt verdi. Bir başka yanıtında ise daha kapsamlı bilgilere değinerek “Kamyonetle aynı anda çıkmasını hedefliyoruz. Cybertruck ile çalışmak üzere tasarlanan iki koltuklu elektrikli ATV eğlenceli olacak! Elektrikli toprak bisikletleri de iyi olurdu. Çok tehlikeli olduğu için yol bisikleti yapmayacağız. 17 yaşımdayken bana bir kamyon çarpmıştı ve neredeyse ölüyordum.” söylemlerinde bulundu.

Böylelikle iki koltuklu elektrikli bir ATV’nin geleceği ilk ağızdan doğrulanmış oldu. Araç, iki kişilik koltuğa sahip olacak ve ilk etapta Cybertruck siparişi ile birlikte bir opsiyon olarak yer alıyor. Elektrikli bisiklet beklentileri içinde olanların da soruları cevaplanmış oldu. Bu tür bir proje, henüz şirketin planları arasında yer almıyor. Cybertruck ve Cyberquad araçlarını yollarda görmemiz için ise 2021 sonlarını beklememiz gerekecek.

 

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version