Anasayfa Makale Google Chrome 79 Neler Sunuyor?

Google Chrome 79 Neler Sunuyor?

Google Chrome’un yeni versiyonu bir dizi özellik getiriyor. Chrome 79’u kısaca güvenlik yükseltmeleri, şifre koruması ve güncellenen profil tasarımı şeklinde tanımlayabilmek mümkün.

Chrome, her yeni sürümle çevrimiçi gizliliği daha da artırmaya odaklanıyor. Chrome 79’un ana odak noktalarından biri de bu. İnternet gizliliği, herkesin bilmesi gereken ve her geçen gün daha fazla önem kazanan detaylardan biri. Google, bunu yapmak için Chrome web tarayıcısına yeni araçlar ekliyor.

Chrome artık e-posta ya da şifrelerin veri ihlali halinde kullanıcıyı uyarıyor. Yani artık herkesin Chrome üzerinden şifresini yönetim aracıyla kontrol etmesine gerek kalmıyor. Bunu Chrome kendiliğinden gerçekleştiriyor. Böylece herhangi bir hesap için kimlik bilgilerini güncellemeye yenilik bildirimle karşılaşıyorsunuz.

İkinci büyük güncelleme gerçek zamanlı kimlik avı tespiti. Google’ın Güvenli Tarama girişimi, virüs ya da benzer sebeplerle güvenlik problem oluşturabilecek web sitelerinin listesini kontrol ediyor. Gerçek zamanlı kontrol sayesinde Google’ın artık eskiye oranla kullanıcıları eskiye oranla %30 civarında daha fazla uyarması bekleniyor. Bu özellik şu anda yalnızca masaüstü Chrome’da kullanılabiliyor. Ayrıca çalışması için ‘Arama ve göz atmayı daha iyi hale getir’ seçeneğinin aktif olması şart. Bunu da Ayarlar’ın altındaki ‘Diğer Google hizmetleri’ bölümünden ayarlayabilirsiniz.

Google, şu anda Chrome’da oturum açtığınız hesabı görmeyi kolaylaştıran yeni bir tasarım özelliği de getiriyor. Böylece artık tarayıcının sağ üstünde hangi kullanıcıyla oturum açtığınızı yalnızca profil simgesiyle değil, ismiyle de görebiliyorsunuz. Güncellemelerin tamamı birkaç hafta içinde tüm kullanıcılara açılacak. Bu sebeple herkesin hemen tüm özelliklere erişmesi söz konusu değil.

Tüm bunlara ek olarak Chrome’un yeni sürümüyle sekme dondurma özelliği de geliyor. Bu özellik aslında bellek, işlemci ya da batarya gibi sistem kaynaklarını daha az kullanmaya odaklanıyor. Böylece 5 dakikadan daha uzun süre işlem yapılmayan web sitesi askıya alınıyor ve yenilenmiyor. Özellikle çok fazla sekmeyle çalışanlar için faydalı olacağı kesin.

Güncellemeyi, Ayarlar / Chrome Hakkında üzerinden denetleyebilir ve yükseltmeyi yapabilirsiniz.

Google Chrome 78 Yenilikleri Nasıl Kullanılır?