Anasayfa Haber TSMC, “3 nm” Teknolojisi için Tarih Verdi

TSMC, “3 nm” Teknolojisi için Tarih Verdi

TSMC 3nm Üretim

Asya’da en değerli şirket ünvanını elinde bulunduran TSMC, 3 nm teknoloji için ilk kez tarih bilgisi paylaştı.

TSMC, gelecek yılın ikinci çeyreğinde 5 nm için yüksek hacimli üretime başlayacak. 7 nm‘lik üretimin bol miktarda sipariş alması ile öncü firma, Asya’da halka açık olarak en büyük şirket haline gelmişti. Ünlü Moore Yasası’nı yakalamak, hatta geçme hedefi ile devam eden şirket, gelecekteki 3 nm üretimi için de şimdiden planlarını yapıyor. Şirket, 2022 yılına gelindiğinde yüksek hacimli üretime başlama sözü verdi. Aslen 2023 için planlanan proje, 1 yıl önce tamamlanırsa büyük bir başarıya imza atılmış olacak.

AMD Radeon VII‘nin bu yılın başlarında piyasaya sürülmesiyle birlikte 3. nesil Ryzen işlemcilerin, son olarak Radeon 5700 ve 5500 serisinin nm tasarım teknolojisine sahip olduğu görmüştük. AMD, nm teknolojisi için de sırada olan ilk 3 şirketten biri.

Cep telefonu tedarikçileri entegre 5G modemlerle daha verimli ürünler satmaya çalıştıkları için gelecek yıl 5 nm siparişlerinin artması bekleniyor. 5G modemlerin, vaat edilen 1 Gbps ve daha yüksek hızları sağlamak için daha fazla güç gerektireceği aşikâr. Bu sebeple çip üreticileri daha küçük işlem birimine geçmekten elde edebilecekleri verim ve performansa ihtiyaç duyuyor olacak.

2022 yılı sonlarında 3 nm üretim süreci kullanılarak üretilen ilk parti ürünleri görmeyi umut ediyoruz. Apple ve HiSilicon gibi her zamanki müşteriler kesinlikle yeni teknolojiyi kullanmaya başlayacaklardır. Böylelikle akıllı telefonlar 3 nm işlemcileriyle birlikte, çok daha güçlü ve yeni teknolojileriyle beraber biz kullanıcılarla buluşmaya hazırlanıyor.