Anasayfa Makale Windows 10 Otomatik Sürücü Yüklemeyi Kapatma Rehberi

Windows 10 Otomatik Sürücü Yüklemeyi Kapatma Rehberi

Windows 10’un otomatik sürücü yükleme özelliğini Sistem Özellikleri altından kapatıyoruz.

Microsoft Windows 10 ile birlikte gelen güçlü ve varsayılan bir sürücü yükleme özelliği var. Bu özellik sayesinde sayısız donanım aygıtı, Windows 10 altında sorunsuz ve güncel çalışabiliyor. PC ekosisteminin ne kadar geniş olduğu düşünülürse bu hiç de kolay bir iş değil. Desteklenecek binlerce ürünün ve aygıtın eklendiği bir dünya bu.

Bazı durumlarda ise Windows 10’da bulunan otomatik sürücü yükleme özelliği hatalara sebep olabiliyor. Microsoft’un aygıt için bulduğu ve otomatik yüklediği en son sürücüyü kurmak istemediğimiz durumlar oluyor. Bunun sebebi hatalı bir sürücü ya da yazılım çakışması olabiliyor. Kullanıcı sürücünün eski bir halini ya da modifiye ettiği kendi sürücüsünü kurmak isteyebilir.

Bu durumda Windows 10 otomatik sürücü yükleme özelliğini kapatmak isteyebilirsiniz. Kapattığınızda otomatik olarak sürücü kurulmayacağı için cihazlarınızın güncellenmesinden siz sorumlu oluyorsunuz. Sürücüleriniz hazır, çözümünüz belliyse “Sistem Özellikleri” menüsü altından bu özelliği kapatabilirsiniz.

  • Başlat Menüsü: Buraya sağ tıklıyoruz ve şu sırada menülerde ilerliyoruz:
  • Sistem bilgileri,
  • Sistem Penceresi,
  • Gelişmiş Sistem Ayarları,
  • Donanım, Aygıt Yükleme Ayarları: Aygıt Yükleme Ayarları tuşuna tıklayın,
  • Açılan pencerede “Windows’un cihazlarınız için uygun olan üretici uygulamalarını ve simgelerini otomatik olarak indirmek ister misiniz?” Sorusunu “Hayır” olarak işaretleyip kaydedin.
  • İşlem tamam!

Herhangi bir sorun yaşarsanız bu ayarı tekrar açıp Windows güncellemelerini kontrol etmeyi unutmayın. Technopat Sosyal’de konu açarak bize soru sorabilirsiniz.