Anasayfa Makale Huawei Watch GT 2 Kullanıcıları İçin 5 Önemli İpucu

Huawei Watch GT 2 Kullanıcıları İçin 5 Önemli İpucu

Bu makalemizde daha önce incelemiş olduğumuz Huawei Watch GT 2’nin önemli özelliklerine değiniyor ve sunduğu farklı fonksiyonları ele alıyoruz.

Huawei Watch GT 2 uzun süreli kullanım için tasarlanmış donanıma ve optimize edilmiş LiteOS işletim sistemine sahip. Bu iki faktör birleştiğinde, Watch GT 2 tek şarjla 15 güne kadar dayanabiliyor. Ancak kullanıcılar bu şarjın daha uzun gitmesini sağlayabilir, sağlık uygulamalarından faydalanabilir ve hatta günlük stres yönetimi bile yapabilirler.

1 – Batarya performansını daha da geliştirebilirsiniz

Huawei Watch GT 2 herhangi bir ayar yapmadan, kutudan çıktığı gibi kolunuza takıp kullanmaya başladığınızda 15 güne kadar dayanabilen bir batarya kapasitesi sunuyor. Cihaz bu haliyle benzer özellikler sunan rakiplerinden ciddi şekilde ayrılıyor.

Ancak bu batarya ömrünü tercihinize göre daha da uzatmak mümkün. Örneğin pilin biraz daha az dayanmasını göze alarak hep açık ekran kullanabilirsiniz. Veya ekran parlaklığını daha düşük tutarak, akşam uyurken çıkararak ve düşük güç modunda kullanarak, çok daha uzun süre şarj etmeden kullanabilirsiniz.

2 – Hep Açık Ekranı rahatça kullanabilirsiniz

Son yılların en büyük akıllı saat trendlerinden biri de Always On Display, yani Hep Açık Ekran. OLED/AMOLED ekran kullanan saatlerde gördüğümüz bu özellik, Huawei Watch GT 2 modelinde de var. Ama bu özellik saatin pil ömrünü korumak için çok daha farklı bir sistem ve yazılım ile çalışıyor.

Ekranın açık kalması için gereken süreyi ayarladıktan sonra özelliği aktif edebiliyorsunuz. Burada size farklı saat yüzü ve arayüz renkleri sunuluyor. Aralarından istediğinizi seçerek Hep Açık Ekranı kullanmaya başlıyorsunuz. Huawei Watch GT 2’de ekran sürekli açıkken bile batarya 10 gün dayanabiliyor.

3 – Uyku Takibi Önemli

İlk iki özellikte bahsettiğimiz uzun pil ömrü, aslında Huawei Watch GT 2’nin çok önemli başka bir özelliği de kullanmasına imkan sağlıyor. Modern şehir yaşamı insanların stres seviyelerini artırırken, düzenli uykunun önemli de buna bağlı oranda artıyor. Huawei Watch GT 2, Huawei Health üzerinde detaylı bir şekilde takip edebileceğiniz uyku takip sistemi barındırıyor.

Burada yer alan grafiklerde, hafif uyku, derin uyku ve hatta uyandığınız kısa aralıkları dahi gözlemleyebiliyorsunuz. En verimli uyku saatlerini belirlemek ve uyku düzenini buna uygun ayarlamak, çok daha sağlıklı bir gün geçirmenize imkan tanıyacaktır. Huawei Watch GT 2 uyku takibi konusunda çok iddialı bir akıllı saat ve bu özelliği kullanmanız sağlığınıza olumlu yönde yansıyacaktır.

4 – Stres seviyenize dikkat edin

Huawei Watch GT 2 aynı zamanda stres seviyenizi ölçebiliyor. Stres için bir önceki maddemizde, modern dünyanın hastalığı tabiri kullanmıştık. Günün uyanık kaldığınız 16 – 17 saatinin çoğunda stres seviyemizi etkileyecek dış unsurlarla karşılaşıyoruz.

Stres seviyenizi gözlemek için Huawei Watch GT 2 kullanmak, günlük stres kaynaklarını tespit etmek açısından çok faydalı olacaktır. Stres seviyenizi ölçen bu akıllı saatin sunduğu verileri yorumlayarak, gün içinde stresinizi yönetmeniz, daha verimli ve kaliteli bir gün geçirmenize imkan sağlayacaktır.

5 – Müzik dinlemek saatle daha kolay

Huawei Watch GT 2 kendi dahili müzik uygulaması ile geliyor. Saat içinde yer alan 4 GB depolama alanının 2 GB kadarı müzik uygulaması için ayrılmış. Yine de her zaman saat üzerinden müzik dinlemeniz şart değil tabii ki. İsterseniz müzik uygulamasını telefonunuz ile senkronize olarak da çalıştırabilirsiniz.

Bunun için tek yapmanız gereken uygulama üzerinde görünen 3 noktaya dokunmak ve telefonu seçmek. Artık Huawei akıllı telefonunuzda çaldığınız müzikleri Huawei Watch GT 2 üzerinden kolayca kontrol edebilirsiniz. Huawei Free Buds 3 gibi kablosuz kulaklıkları da Watch GT2 ile entegre biçimde kullanabilir, Huawei telefonunuzla birlikte tamamen kablosuz bir ekosistem oluşturabilirsiniz.