Anasayfa Haber Microsoft Açıkladı: Xbox Series X Değil, Yalnızca Xbox

Microsoft Açıkladı: Xbox Series X Değil, Yalnızca Xbox

Microsoft, geçtiğimiz günlerde yeni oyun konsolu Xbox Series X’i tanıttı. Şirketin yeni konsolu tasarımının yanı sıra ismiyle de dikkatleri üzerine toplamayı başardı.

Şirket, yaptığı açıklamayla yeni nesil konsol serisinin adının aslında sadece “Xbox” olacağını ve Series X’in sadece bu konsolun modeline ait olduğunu belirtti. Microsoft temsilcilerinden gelen açıklamaya göre, ismin The Game Awards etkinliğinde duyurulan versiyonu için geçerli olduğu doğrulandı.

Xbox Series X değil, yalnızca Xbox

Microsoft ayrıca bu adlandırma kuralının yeni nesil için farklı adlandırma değişikliklerine izin vereceğini belirterek, “Hayranların önceki nesillerde gördüklerine benzer şekilde, ‘Xbox Series X’ adı, gelecekte yeni konsollarda da görebileceğimiz bir isimlendirme şekli.” dedi.

Microsoft’un en güçlü konsolu olan Xbox One X, Xbox One S ve Xbox One S All Digital gibi daha ince ve daha az güçlü olanlarla birlikte şimdi ki nesilde de Xbox One başlığı altında birkaç konsol var.

Benzer şekilde, Microsoft’un yeni nesil konsollarının adının Xbox olması, örneğin Xbox Series S gibi donanımları beraberinde getirebilir.

İlginizi çekebilir: Yeni Xbox Duyuruldu! İşte Xbox Series X Özellikleri