Anasayfa Haber WhatsApp Gruplarındaki Sohbet Açığı Hakkında İlk Kez Açıklama Yapıldı

WhatsApp Gruplarındaki Sohbet Açığı Hakkında İlk Kez Açıklama Yapıldı

WhatsApp Grup Sohbet Açığı

Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan ve Ağustos ayında WhatsApp’a bildirilen WhatsApp gruplarındaki sorun hakkında ilk kez bir açıklama yapıldı.

WhatsApp yeni bir güvenlik sorunu ile gündemde. Güvenlik araştırma grubu Check Point Research keşfettiği WhatsApp grup sohbet açığı ile kötü niyetli bir kullanıcının attığı tek mesajla o gruptaki tüm üyelerin uygulamalarını çökertebileceğini paylaştı.

Bir grup sohbete katıldıktan sonra, kullanıcı WhatsApp web arayüzünü ve internet tarayıcı hata düzeltme aracını kullanarak belirli mesaj parametrelerini düzenleyebiliyor. Ardından tüm grup sohbet üyeleri için durdurulamaz bir çökertme döngüsü oluşturulabiliyor. Bu döngüden kurtulmanın tek yolu uygulamayı silmek ve tekrar yüklemek.

Son olarak iyi haberi de verelim; Check Point sorunu Ağustos ayında WhatsApp’a ödül programı kapsamında bildirmiş. WhatsApp da Eylül ayında 2.19.58 sürümü ile bu sorunu ortadan kaldırmış. Konuyla ilgili açıklama ise yeni yapılmış durumda. Kullanıcılara ise uygulamalarını güncel tutmaları öneriliyor.

İlginizi çekebilir: WhatsApp Toplu Mesaj Özelliği Kaldırılıyor