Anasayfa Haber Yeni Mac Pro Daha Kolay Tamir Edilebilecek

Yeni Mac Pro Daha Kolay Tamir Edilebilecek

Yeni Mac Pro Tamir

iFixit modüler yeni Mac Pro için yüksek bir tamir edilebilirlik puanı verdi.

iFixit, yeni Mac Pro’yu parçalarına ayırdı. Görüldüğü kadarıyla yeni Mac Pro tamir edilebilirlik konusunda öncekilerden daha avantajlı tasarlanmış. Apple’ın modüler olarak tasarladığını vurguladığı yeni profesyonel masaüstü bilgisayarı, iFixit’ten bugüne kadarki en yüksek puanlardan birini almayı başardı.

Donanım bileşenlerinin çoğunun hiçbir alet kullanmadan kolayca değiştirilebildiği ve çoğu zaman genellikle sadece tornavidanın yeterli olduğu anlaşılıyor. Hatta biraz daha zorlu olsa da işlemcinin bile değiştirilebilir olmasına da dikkat çekilmiş. Böylece 12 çekirdeğe geçişte maliyeti düşürmenin mümkün olduğu belirtiliyor.

Dahili SSD de çıkartılabilir olsa da T2 çipi ile bağlantılı olması kullanıcının değişim yapmasının mümkün olmadığı anlamına geliyor. Öte yandan, kullanıcıların depolamayı MPX modüller gibi yollarla kendilerinin yükseltebileceği hatırlatılıyor.

Toplamda iFixit ürünün tamir süreci için 10 üzerinden 9 puan vermiş. Kasayı açmanın bundan daha kolay olamayacağı, temel tamirlerin standart araçlarla gerçekleştirilebilmesi, ana bileşenlerin oldukça modüler olması gibi kıstasların bu puanda etkili olduğu belirtiliyor.

İlginizi çekebilir: Yeni Mac Pro Satış Tarihi Açıklandı