Anasayfa Haber NASA’nın Mars 2020 Rover Aracı Test Sürüşünü Tamamladı

NASA’nın Mars 2020 Rover Aracı Test Sürüşünü Tamamladı

Mars 2020 adı verilen rover, NASA’nın zorlu sürüş testini başarıyla tamamladı.

NASA Jet Propulsion Laboratory mühendisleri, 13 Haziran’da aracın bacaklarını ve altı tekerleğini takmıştı. Rover’ın tekerlekleri kumlu, kayalı ve pürüzlü yüzeylerde gidebilmesi için metal çıkıntılı şekilde tasarlandı. Bu metaller 48 adet alüminyum kelepçeden oluşuyor.

Rover, özel statik zemin üzerinde 3 fit (yaklaşık 91 cm) yükseklikteki engelleri aşmayı başardı. Test, tüm sistemlerin çalıştığını gösteren 10 saatlik bir demo ile tamamlandı.

Geliştirici mühendisler, Rover’ın Mars’tan (3,711 m/sn²) çok daha güçlü yerçekimi olan Dünya’da (9,807 m/sn²) testleri başarıyla tamamlaması üzerine, görev durumunda yüksek performans göstereceğini düşünüyor.

Rover, herhangi bir problem çıkmaması durumunda 17 Temmuz 2020’de fırlatılacak ve Jezero kraterine 18 Mart 2021’de inecek. Üzerinde yüksek çözünürlüklü kameralar ve navigasyon sistemi bulunan araçta tüm bunları yönetecek bir bilgisayar da yer alacak.

Mars 2020, kızıl gezegende yaşam belirtisi arama ve gezegenin iklimini araştırma amacı ile gönderilecek ve günde ortalama 650 fit (yaklaşık 198 metre) yol alacak.

Rover’ı daha yakından tanımak istiyorsanız, test ve geliştirme sürecini canlı olarak takip edebilirsiniz;

İlginizi çekebilir: Mars 2020 Rover Aracı Üzerine Mars Helikopteri Eklendi