Anasayfa Haber Apple, Amazon ve Google Yeni Bir Akıllı Ev Sistemi Oluşturmak İçin Birleşti

Apple, Amazon ve Google Yeni Bir Akıllı Ev Sistemi Oluşturmak İçin Birleşti

Remote home control system on a digital tablet or phone.

Apple, Amazon ve Google akıllı ev sistemlerini daha kullanabilir ve yaygın hale getirmek için güçlerini birleştirdi.

Geçtiğimiz günlerde Apple, Amazon, Google, IKEA, Legrand, NXP Semiconductors, Resideo, Samsung SmartThings, Schneider Electric, Signify, Silicon Labs, Somfy ve Wulian akıllı ev sistemleri ile ilgili çalışma yapacağını duyurdu. “Project Connected Home over IP” adı verilen ortaklık çalışması kapsamında, akıllı ev donanımlarında yer alan sistemlerde kolaylaştırma yapılacak.

Grup, Zigbee Alliance tarafından yönetilen ve İnternet Protokolü’ne (IP) dayalı yeni bir akıllı ev bağlantı standardı geliştirmeyi amaçlıyor. Böylece akıllı cihazların birbiriyle olan uyumluluğu üzerinde durulacak ve sistemler çok daha kolay uygulanabilir hale gelecek.

Hem hızlı hem kolay cihazlar

Hedeflenen sistem sağlandığında yalnızca tüketiciler değil, üreticiler de bundan büyük fayda sağlayacak. Üretimi yapılan cihazlar birden çok platform üzerinden değil, tek elden kontrol edilebilecek. Bu durum kolaylığı arttırırken, hızı da ikiye katlayacak. Çalışma grubu, ev sistemlerinin Siri, Alexa ve Google Asistan üzerinden kontrolüne de el atacağını açıkladı.

İlginizi çekebilir: Elektrikli Mini Cooper SE Ön Siparişe Açıldı