Anasayfa Haber NVIDIA PhysX 5.0 Duyuruldu

NVIDIA PhysX 5.0 Duyuruldu

NVIDIA PhysX 5.0

NVIDIA PhysX 5.0 yenilikleri ile geliştiricilere daha fazla olanak sağlayacak.

NVIDIA PhysX 5.0 çok yakında grafiklere yeni bir boyut getirecek. Şirket geliştiricilerin buna hazır olması için yazılım geliştirme kitini (SDK) sunacaklarını müjdelerken, GPU hızlandırmalı fizik kütüphanesinin ilgi çekici yeni özelliklerinden bazılarını da detaylandırdı. Özellikle birleşik kısıtlı simülasyon çerçevesi için destek yeni sürümün en önemli özelliklerinden birisi.

PhysX 5.0 ile sunulan 3 anahtar özellik ise; Sonlu Elemanlar Modeli (FEM), sıvı simülasyonları ve gelişigüzel ağlar olarak karşımıza çıkıyor. FEM, deforme olabilen gövdeler için endüstri standardı bir simülasyon tekniği. Otomotiv ve imalat endüstrilerinde hem sert hem de yumuşak birleştirmelerin mukavemetini doğru bir şekilde simüle etmek için yaygın olarak kullanılıyor. Sıvı simülasyonları içinse geliştiriciler, taneli akışı modellemek için ayrık parçacık simülasyonlarını kullanabilecek. Gelişigüzel ağlar ise kumaş ve ip fiziklerinde kullanışlı olacak. Ağ tabanlı simülasyonlar ayrıca aerodinamik sürtünme ve kaldırmayı simüle etmek için bir model sağlayacak.

NVIDIA’nın tescilli donanım desteği için yıllar boyunca PhysX GPU fizik hızlandırma kütüphanelerine yönelik eleştirilerle karşılaştığını da hatırlatalım.

İlginizi çekebilir: NVIDIA, G-Sync Uyumlu Monitör Listesini Genişletti