Anasayfa Haber Intel 1500 Kişilik Mühendislik Merkezi Açtı

Intel 1500 Kişilik Mühendislik Merkezi Açtı

Intel, Hindistan Haydarabad’da yeni bir tasarım ve mühendislik merkezini hayata geçirdi. Gelecek yıl tam kadroya ulaşıldığında 1500 kişilik istihdam sağlanacak.

VARIndia, yeni açılan tesis hakkında bilgiler verdi. Intel baş mimarı Raja Koduri altı katlı, 40.000 metrekarelik laboratuvar da dahil olmak üzere 300.000 metrekarelik alana sahip, LEED sertifikalı bir tesisi hayata geçirdi. Merkezde donanım start-up’ları için Intel India Maker Lab merkezi de yer alıyor. Hindistan’da açılan yeni tesis, veri merkezli bilgi işlem ve iletişim teknolojilerine odaklanacak.

Intel yetkilisi yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz 50 yılda Intel, milyonlarca insana muazzam bir iş gücü sağladı. Böylece yaşantımız ve çalışma şeklimiz de değişti. Artık yapay zekanın yükselişiyle yönlendirilen yeni bir “exascale” bilgisayar çağına giriyoruz. Intel’in tasarım ve mühendislik merkezleri bu görevi sürdürmede kritik bir rol oynayacak.” dedi.

Intel, bu yılın başlarında İsrail’de bulunan “Mobileye” geliştirme merkezinde çalışmalara başladı ve 2.000 kişilik PTK1 geliştirme merkezini açmıştı. Hindistan, dünya üzerinde en fazla mühendis yetiştiren ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bununla birlikte dev şirketler ülkede yatırımlar yapmayı sürdürmekte. Görünen o ki Hindistan, eğitim sisteminde yapılan doğru değişikliklerin meyvesini almaya devam ediyor.

İlginizi çekebilir: