Anasayfa Haber NVIDIA, Otonom Araçlar ve Robotlar için Yeni Nesil Platformunu Açıkladı

NVIDIA, Otonom Araçlar ve Robotlar için Yeni Nesil Platformunu Açıkladı

NVIDIA Drive AGX Orin, şirketin otonom araçlar ve robotlar için yeni yazılım tanımlı platformu.

Dört yıllık Ar-Ge yatırımının bir sonucu olarak Drive AGX Orin, yeni Orin SoC (Çip üzerinde Sistem) üzerine temellendiriliyor. Nvidia Orin SoC, 17 milyar transistörden oluşuyor ve Nvidia’nın yeni nesil GPU mimarisi ile Arm Hercules CPU çekirdeğini birleştiriyor. Yeni sistem ayrıca, toplamda saniyede 200 trilyon işlem yapan ve şirketin önceki Xavier SoC’sinin neredeyse yedi katı performans sağlayan hızlandırıcıları da içeriyor.

NVIDIA’nın kurucusu ve CEO’su Jensen Huang, “Güvenli bir otonom araç oluşturmak belki de toplumun en büyük bilgi işlem meydan okumasıdır. Otonom araçları teslim etmek için gereken yatırım katlanarak arttı. İşin karmaşıklığı, Orin gibi ölçeklenebilir, programlanabilir, yazılım tanımlı bir yapay zeka platformu gerektiriyor” dedi.

Orin, ISO 26262 ASIL-D gibi güvenlik standartlarına uyum sağlarken, otonom araç ve robot sistemlerinde aynı anda çalışan çok sayıda uygulama ve derin sinir ağları ile başa çıkmak için tasarlandı. Ayrıca, seviye 2’den tam otomatik sürüş seviyesi olan 5. seviye araçlara kadar otonom platformlara uyum sağlamak için geliştirildi. Orin ve Xavier, açık CUDA/TensroRT API’leri aracılığıyla programlanabildiğinden OEM’ler büyük ölçekli ve karmaşık yazılım ailesi ürünleri geliştirebiliyor.

Nvidia Drive AGX Orin platformunun 2022 yılına kadar otomobil üreticilerinin üretim hatlarına ulaşması bekleniyor.