Anasayfa Haber NVIDIA, Yeni Nesil 7nm GPU’lar Hakkında Yeni Detaylar Verdi

NVIDIA, Yeni Nesil 7nm GPU’lar Hakkında Yeni Detaylar Verdi

Çin’in Suzhou kentinde düzenlenen GTC 2019 etkinliğinde yeni nesil 7nm GPU’lar ve tedarik süreci hakkında yeni bilgiler aktarıldı.

Jensen Huang, bu konuda büyük ölçüde TSMC şirketi ile çalışacaklarını, Samsung’a ise küçük ölçüde bir iş düştüğünü belirtti. CEO, geçmişte 16nm (Pascal) ve 12nm (Volta/Turing) GPU’larını üreten TSMC ile yakın ilişkilere sahip olduklarını da vurguladı. NVIDIA, TSMC’nin 12nm işlem birimi üzerine inşa edilen ve rakip 7nm işlem tabanlı ürünlere göre daha iyi verimlilik ve performans sunan Turing GPU mimarisine de dikkat çekiyor.

Samsung konusunda ise şirketin TSMC’ye kıyasla daha az sipariş alacağı belirtiliyor. Daha önce NVIDIA’nın Samsung teknolojilerini kullanarak giriş düzeyinde mobil ve masaüstü GPU’lar ürettiğini görmüştük. Pascal serisindeki GP107 GPU Samsung tarafından üretilirken, serinin geri kalanı TSMC tarafından ele alınmıştı. Turing dizisi ise tamamen TSMC’nin 12nm FinFET işlem gücüne dayanıyor.

Son olarak Jensen’den yeni nesil 7nm GPU’larının lansman tarihi hakkında bilgi istendi, ancak şu anda herhangi bir tarih açıklamalarının uygun bir zaman olmadığı yanıtı geldi. Oyun meraklısı kitlenin NVIDIA’nın yeni nesil GPU’larını merakla beklediğini biliyoruz. Kod adının Amper olarak adlandırılması bekleniyor ve son spekülasyonlara bakılırsa önemli geliştirmelerle birlikte gelecek. Intel, NVIDIA ve AMD gibi üç büyük şirketin gelecek yeni nesil GPU’ları ile birlikte 2020 yılı heyecan verici olacak gibi gözüküyor.

İlginizi çekebilir: