Anasayfa Video Cooler Master MWE White 650W Ve 750W Güç Kaynağı İncelemesi

Cooler Master MWE White 650W Ve 750W Güç Kaynağı İncelemesi

Cooler Master MWE White 650W ve 750W güç kaynaklarını yakından inceledik.

Bilgisayar toplarken çoğu kullanıcının sıkça düştüğü önemli bir hata, güç kaynağını doğru seçmemektir. Bilgisayarın diğer bileşenlerine daha fazla bütçe ayırmak, ancak güç kaynağını en ucuzundan seçmek sık sık yapılan bir hatadır.

Ancak güç kaynağı aslında bilgisayarın en önemli parçalarından biridir. Çünkü güç kaynağı, tüm diğer bileşenlere elektrik sağlamakla yükümlüdür. Çok ucuz ve kalitesiz bir güç kaynağı kullanmak, pek çok soruna yol açabilir. Fazla elektrik tüketimi, sistem bileşenlerinin dengesiz beslenmesi sonucu performans kaybı, aşırı ısınma, sık sık tekrarlanan sistem hataları ve hatta uç noktada bileşenlerin arızalanması gibi sorunlar ortaya çıkar.

Ne var ki sorunsuz bir bilgisayar için en pahalı güç kaynağını seçmeniz de gerekmiyor. Hatta gereğinden güçlü bir PSU kullanmak, bütçenizi gereksiz yere zorlamak olacaktır. Cooler Master tarafından tüketiciye sunulan MWE White 650W ve 750W güç kaynakları, uygun fiyatlı ama kaliteli bir seçenek sağlamak için tasarlanmış PSU birimleri.

Tekli 12v güç hattına sahip olan bu güç kaynakları, 650W modelde 54A, 750W modelde 62A akım sağlayabiliyorlar. Bu değerlere sahip güç kaynaklarıyla, Intel Core i9 9900K işlemci ve RTX 2080Ti ekran kartlı veya AMD Ryzen 3950x işlemci ve Radeon RX5700XT ekran kartlı üst seviye donanım kombinasyonlarını çalıştırmak mümkün.

Sistem yüksek miktarda güç tüketmedikçe devreye girmeyen fan sayesinde, bu güç kaynakları sessiz bir kasa toplamak isteyenler için de uygun. Bu güç kaynakları o kadar sessiz çalışıyor ki, bilgisayar açıldığında tek duyduğunuz küçük bir “tık” sesinden ibaret. Sisteme yük bindikçe ve güç tüketimi arttıkça, güç kaynağı fanı da çalışmaya başlıyor.

Her iki modelde de kablolar siyah ve düz bir tasarıma sahip, böylece maliyetin düşük tutulması sağlanmış. 2 adet 8 pinli EPS güç kablosu hayli güçlü işlemcileri bile beslemek için yeterli. Günümüzde giderek daha çok anakartın bu güç girişiyle geldiğini görüyoruz. Özellikle hız aşırtma ile ilgileniyorsanız, bu pin girişleri daha da önem kazanıyor.

Cooler Master maliyeti düşük tutmak için kabloları modüler yapmamış. Yani kablolar güç kaynağına sabit, daha pahalı modellerdeki gibi çıkarılabilir değiller. Ancak öte yandan kabloların sayısında ve kalitesinde bir eksiklik yok. Sistemi toplarken ihtiyacınız olacak tüm bağlantılar fazlasıyla mevcut.

Cooler Master MWE White güç kaynaklarının bir diğer artısı da yüksek akım, yüksek voltaj, yüksek ısı koruma sistemlerine sahip olmaları. Marka bu kritik koruma önlemlerinde de tasarrufa gitmemiş. Bu da bilgisayara takacağınız tüm parçaları korumak açısından çok önemli bir unsur.

Cooler Master MWE White güç kaynağının 650W modeli 475 TL, 750W modeli ise 580 TL fiyatla satılıyor. Bu fiyat aralığı bütçe odaklı sistem toplamak isteyen, ancak güç kaynağı gibi oldukça kritik bir bileşenin kalitesinden tasarruf etmek istemeyenler için son derece uygun.