Anasayfa Haber Akıllı Telefon Satışlarından En Çok Kar Eden Şirket Hangisi?

Akıllı Telefon Satışlarından En Çok Kar Eden Şirket Hangisi?

Akıllı Telefon Satışlarından En Çok Kar Eden Şirket

Yeni bir araştırma ile akıllı telefon pazarının en çok kar eden şirketi belirlendi.

Counterpoint Research tarafından yapılan bir araştırma ile akıllı telefon satışlarından en çok kar eden şirket ortaya çıktı. Buna göre Apple tüm akıllı telefon gelirlerinin yüzde 32’sine, tüm akıllı telefon endüstrisi karının ise yüzde 66’sına sahip. Sadık müşterilerin ise ABD, Avrupa Birliği bölgesi ve Japonya gibi büyük pazarlarda olduğu paylaşılıyor. Bu sayede şirketin hala rakipleri karşısında yüksek kar seviyesini sürdürebildiğine işaret ediliyor.

Apple’ın bu konumunda güçlü servis stratejisinin büyük etkisi bulunuyor. Ayrıca şirketin ortalama ekosisteminin önümüzdeki yıllarda da istikrarlı bir gelir akışı sağlayacak kadar güçlü olduğu ifade ediliyor.

Samsung ise endüstri gelirlerinin yüzde 17’sine sahip olarak gösteriliyor. Galaxy A ve Galaxy Note 10 serisinin birlikte büyümeye katkı sağladığının altı çiziliyor. Arada farkın ise oldukça büyük olması dikkat çekici.

Counterpoint Research küresel karın üçüncü çeyrekte yıldan yıla yüzde 11 oranında düştüğüne de dikkat çekiyor. Artık kullanıcıların cihazlarını daha uzun süre elinde tutması bu durumda etken. Ek olarak, kullanıcıların artık abartılı fiyatlardan dolayı üst seviye yerine orta seviye akıllı telefonlar almayı tercih ettiği bilgiler arasında.

Raporun tamamına ise buradan erişebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Apple Kendi Uydu Ağı İle Cihazlarına Veri Gönderme Planları Yapıyor