Anasayfa Makale Gmail Varsayılan Erteleme Süreleri Nasıl Özelleştirilir?

Gmail Varsayılan Erteleme Süreleri Nasıl Özelleştirilir?

Gmail’in erteleme işlevi epey kullanışlı. Ancak varsayılan saatler sizin için uygun olmayabilir. Erteleme zamanlarını basit bir yöntemle özelleştirip daha faydalı olmasını sağlayabilirsiniz.

Geçen yıl Gmail’e eklenen bu özellik, istediğiniz herhangi bir e-postanın ‘Ertelendi’ klasörüne depolanmasını sağlıyor. Ardından belirlenen süre tamamlandığında bu e-posta otomatik olarak Gelen Kutusu’na taşınıyor. Bu sistem tüm e-postalar için kullanılabiliyor. Yani o an yazmaya üşendiğiniz herhangi bir e-postayı erteleyebilir ya da giden ama daha sonradan hatırlamak istediğiniz bir postayı da bu şekilde tanımlayabilirsiniz.

Gmail Erteleme Özelliği Nasıl Kullanılır?

Erteleme özelliğinde sabah, öğlen ve akşam olarak üç farklı zaman dilimi yer alıyor. Saatler de 08:00, 13:00 ve 18:00 olarak değişiyor. Yani eğer Pazartesi sabahı iş yerinizde yoğunsanız e-postayı ertesi sabaha erteleyebilir, işaretlediğiniz e-postanın sonraki gün saat 08:00’de gelen kutunuza düşmesini sağlayabilirsiniz. İstediğiniz her e-posta için bu sistemden yararlanabilirsiniz. Ancak aşırı aktif kullanmak ve hemen her e-postayı bu şekilde işaretlemek epey gereksiz.

İşin ilginç kısmı Gmail’in Erteleme özelliğinin kapsamlı ayarları Google Keep Hatırlatıcısı tarafından ayarlanıyor. Bunun için Google Keep’e giriş yapıp Ayarlar / Hatırlatıcı Varsayılanları bölümüne erişmek gerekiyor.

Burada sabah, öğle ve akşam seçenekleri yer alıyor. Saatleri istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Ardından kaydettiğinizde Gmail’deki Erteleme özelliği de bu saatlere göre belirleniyor.

Gmail’de herhangi bir e-postayı ertelerken en alttaki seçenekle tek tek elle de ayarlayabilirsiniz elbette. Ama bu daha uğraştırıcı bir yöntem ve her seferinde tekrardan zamanı tekrardan değiştirmeyi gerektiriyor.

Ayrıca ertelenen e-postaların altında turuncuyla tarih yazıyor. Bu yöntemin tek dezavantajı ise e-postaları ertelemek için varsayılan zaman Google Keep görev hatırlatmalarıyla aynı olmak zorunda. Ancak Gmail iş akışınızın kritik bir parçasıysa buna çok da takılmayacağınızı düşünüyoruz.