Anasayfa Video ASUS ROG Thor 1200W Platinum Güç Kaynağını Test Sistemimize Takıyoruz

ASUS ROG Thor 1200W Platinum Güç Kaynağını Test Sistemimize Takıyoruz

Daha önce incelemesini de yaptığımız ASUS ROG Thor 1200W Platinum güç kaynağını ofis içinde kullandığımız test sistemine takıyoruz.

Technopat olarak testlerimizde kullandığımız uzay montaj sistemimize daha güçlü bir güç kaynağı takmayı planlıyorduk. Bunun için daha önce incelemesini de yaptığımız 1200 Watt gücündeki 80 Plus Platinum sertifikalı Asus ROG Thor güç kaynağını kullanmaya karar verdik.

Bu güç kaynağının 80 Plus Platinum sertifikalı olması, güç verimliliği konusunda en üst seviye verimlilik sağladığı anlamına geliyor. Bu güç kaynağı sadece en üst tüketimde maksimum verimlilik sağlamıyor, düşük tüketim esnasında da aynı verimliliği gösteriyor. Mesela %50 güç tüketimi esnasında %94 verimlilikle çalışıyor. %100 yük altındayken ise %90 verimlilik sağlıyor.

Bunun haricinde sahip olduğu güçlü pasif soğutma sayesinde, düşük tüketim seviyelerinde fan açmadan da soğutma yapabildiğinden hayli sessiz çalışıyor. İçindeki fan kontrol sistemi sayesinde, güç tüketimi artıp da ısı da yükseldikçe, soğutma fanı kademeli olarak hızlanıyor.

ROG Thor güç kaynağının bir diğer önemli özelliği de modüler kablo yapısına sahip olması. Montajda ihtiyaç duyulmayan kabloları güç kaynağına takmayarak, kasa içi kablolama ve ısı yönetimi konusunda avantaj sağlanıyor.

Bir diğer önemli özellik ise ROG Thor güç kaynağı üzerinde bir OLED bilgi ekranının bulunması. Bu ekran anlık olarak güç tüketiminin ne seviyede olduğunu izlemeye imkan tanıyor. Bu özellikle bizim için önemli, çünkü test ettiğimiz donanımların güç tüketimini hesaplamamıza yardımcı olacak. Bu iş için zaten ayrı bir güç ölçer kullanıyorduk. Ancak en azından bu test sisteminde artık o cihazı kullanmaya ihtiyacımız olmayacak.

ASUS ROG Thor 1200W Platinum Güç Kaynağı İncelemesi makalesi ve videosuna buradan ulaşabilirsiniz.