Anasayfa Haber Çin İnternet Kurallarını Sıkılaştırma Kararı Aldı

Çin İnternet Kurallarını Sıkılaştırma Kararı Aldı

Çin internet

Çin internet kurallarını daha da sıkılaştırırken statükoyu korumak için algoritmalar kullanılmasını zorunlu hale getirecek.

Çin, internet içerikleri konusunda kuralları her geçen gün sıkılaştırıyor. Hatta bu defa işin içine algoritmalar da girmiş durumda. Çin Siber Uzay Başkanlığı tarafından internet şirketlerinin içeriği nasıl yöneteceğine dair yayımlanan yürürlüğe girecek kurallarda kötü materyaller hariç bırakılırken, olumlu fikirleri öne çıkaracak algoritmaların kullanılması öneriliyor.

Önlem açıkça ulusal güvenliği tehlikeye sokan, devlet sırlarını sızdıran, devlet gücünü bozan ve ulusal birliği zayıflatan” içeriği yasaklama amacı taşıyor. İnternet şirketlerinin siyasi statükoya meydan okumasının da önü kesiliyor.

Yeni kuralların 1 Mart 2020 itibarıyla yürürlüğe gireceği, bununla beraber daha sıkı hesap yönetimi, giriş ve moderasyonun getirileceği belirtiliyor. Bu tarih sonrasında Çin’de otomatikleştirilmiş sistemlerin devlet politikalarını yansıtacağı ve sansürün artacağı yeni bir dönem başlamış olacak.

İlginizi çekebilir: ABD Uzay Kuvvetleri Resmi Olarak Kuruldu