Anasayfa Haber Android 11 ile 4K Kayıt Sınırı Ortadan Kalkıyor

Android 11 ile 4K Kayıt Sınırı Ortadan Kalkıyor

Dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi olan Android, yeni versiyonu Android 11 ile birlikte 4K video kaydı limitlerini kaldıracak.

Android akıllı telefonlarda en büyük sorunlardan biri genellikle video kaydı oluyor. Hem işletim sistemi hem de donanım bazlı sınırlamalar 4K video kayıtlarında çok iyi performans alınmasının önüne geçebiliyor.

Bu kısıtlamalar arasında belki de en can sıkıcı olanı 4K kayıt limiti. Eğer telefonunuzla 4K video kaydediyorsanız oluşturulacak video 4 GB’ın üzerine çıkamıyor. İşte bu limit uzun videolar kaydetmek isteyenlerin önündeki en büyük engel olarak karşımıza çıkıyor.

Android 11 ile beraber Google bu limitleri ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Xiaomi ve Samsung gibi şirketler artık 8K video kaydını konuşmaya başladığı için Android’in bu sınırları ortadan kaldırması çok önemli.

Bu sınırın kalktığını ilk görenler ise XDA Geliştiricileri olmuş. Testler sırasında telefona kaydedilen 4K videoların 32 GB’a varan boyutlarını gören geliştiriciler bu sevindirici haberi kendi platformlarında paylaşmışlar.

Özelliğin kapsamı ve detaylarını ise Mart ayında beta sürecine girecek olan Android 11 ile beraber göreceğiz.