Anasayfa Haber Artık Telefon Numaranızla Facebook Messenger’a Giremeyeceksiniz

Artık Telefon Numaranızla Facebook Messenger’a Giremeyeceksiniz

2015 yılından beri verilen Messenger için telefon kaydı desteği kesildi. Artık Facebook hesabı olmayan kullanıcılar Messenger’a erişemeyecek.

Uzun süredir Facebook’tan ayrı bir uygulama olarak kullanılan Messenger için önemli değişiklikler yapıldı. Daha önceden Facebook hesabınız olmasa bile uygulamaya telefon numaranız üzerinden kayıt olabiliyordunuz.

Güvenlik tarafında büyük problemler yaşayan Facebook, telefon numaralarını ayırarak daha güvenli bir hesap sistemi oluşturmak istiyor. Böylece sadece kendi Facebook hesaplarınız ile Messenger bağlantısı oluşturabileceksiniz. Facebook dışında kalan biriyseniz, Facebook kişileri ile iletişim halinde olamayacaksınız.

Elbette şirketin tek hedefi bu değil. Facebook uzun süredir, diğer uygulamaları Instagram ve WhatsApp ile Facebook hizmetini birleştirmenin yollarını alıyor. WhatsApp zaten telefon numaraları üzerinden işlem yapan bir uygulama olduğu için, bu desteğin başka bir uygulamada daha olması pek mantıklı görünmüyor.

Bakalım Facebook bu kararı ile nasıl bir yol haritası çizecek? Önümüzdeki aylarda şirketin 3 hizmetini kapsayan bir ekosistemin duyurulması bekleniyor.