Anasayfa Haber Tesla’nın Tatil Güncellemesi Hakkında Bilinmeyenler

Tesla’nın Tatil Güncellemesi Hakkında Bilinmeyenler

Tesla otomobillerine gelen son güncelleme tam otomatik sürüş, mükemmele yakın ses komutları ve daha fazlasını barındırıyor.

Tesla, araçlarına yeni bir yazılım güncellemesi getireceği hakkında sinyalleri vermişti. Uzun bekleyişin ve hummalı çalışmaların ardından güncelleme duyuruldu. Tesla’nın tam otomatik sürüş (FSD) teknolojisine, yeni geliştirilen akıllı özellikler eşlik ediyor.

YouTube üzerinden yayın yapan Tesla Raj isimli kullanıcı, Tesla’nın yeni yazılım özelliklerini deneyimledi ve yayına sundu. Araçta bulunan yeni “Camping Mode” özelliği ve diğer akıllı yazılımlar yorumlarda büyük ses getirdi. Araçların bilinen özelliklerinden olan Otopilot özelliği, otoyollarda otomatik şerit değiştirme, park etme (dikey veya paralel), frenleme, çıkış algılama ve direksiyon gibi alanları destekliyordu.

“Hadi, beni işe götür Tesla!”

Yeni güncelleme ile artık otomobiller trafik ışıklarını ve durma işaretlerini tanıyor ve bunlara yanıt verebiliyor hale geldi. Aslında sizin yapmanız gereken pek bir şey kalmıyor, aracın “Autopilot” ayarlarında bulunan, FSD görselleştirme önizlemesini açarak nesneleri doğrulamasına yardımcı oluyorsunuz.

Öte yandan, yeni bir ses komut doğrulaması da sistemde yer alacak. Tesla’ya sürücüsüyle diyalog kurabilir bir yazılım ekleniyor. Araçta yer alan ses komutu merkezi, benzer akıllı yardımcılar (Alexa, Siri) gibi hareket edecek. Örneğin, navigasyona kaydettiğiniz iş yeri adresinize sesinizi ekleyeceksiniz ve “Hadi, işe gidelim”, komutu verdiğinizde aracınız harekete geçmiş olacak. Ya da torpido gözünü açmak istediğiniz de, kollarınızı hareket ettirmeniz gerekmeyecek, yalnızca seslenmeniz yeterli.

Araçta yer alan Kamp Modu ise, aynı anda birkaç şeyi otomatik hale getirebilmenizi sağlayacak. Örneğin, tek ayar ile aracınızın hava akışını, sıcaklığını, aydınlatmasını ve müzik çalmasını düzenleyebileceksiniz. Bu da arabanızda az çaba ile konfor alanı yaratmanızı kolaylaştıracak.

Güncellemenin yeni yıl itibariyle hayatımıza gireceği vaat ediliyor.

Tesla’ya oyunlar eklendi

Güncelleme ile araçlara iki yeni oyun da eklendi. Stardew Valley ve Tavla oyunlarını artık Tesla’da bulabileceksiniz. Araç içi müzik üretim paketi olan “TRAX” de, sisteme eklenen özellikler arasında. Elbette, eğlence araçları yalnızca park halindeyken kullanılabilir durumda olacak.

İlginizi çekebilir: Tesla Cyberquad Elektrikli ATV, Cybertruck ile Birlikte Geliyor