Anasayfa Haber Yeni iPad Pro, iPhone 11 Pro Kamera Düzeni İle Geliyor

Yeni iPad Pro, iPhone 11 Pro Kamera Düzeni İle Geliyor

Apple iPad Pro 2020

Apple, iPhone 11 Pro’da önümüze çıkarttığı üçlü kamera düzenini 2020 baharında tanıtacağı yeni iPad Pro modellerinde de kullanacak.

Tablet ile fotoğraf çekmek günümüzde telefonlar kadar yaygın olmasa da, iPhone 11 Pro‘da bulunan üçlü lens sistemi iPad Pro‘ya entegre ediliyor, bu hamle ile Apple’ın tabletlerinde kamerayı odak noktası olarak belirlediğini düşünebiliriz.

Şirket geleneklerine göre yeni işlemciler Eylül veya Ekim ayında tanıtılıyor, tanıtılan işlemciler iPhone ve iPad Pro modellerinde kullanılıyor. Buna göre A13 ve A13x işlemcilerinin kullanılacağı tahmini yürütülen cihazlar, donanımsal destek ile birlikte 3 kamerada da 4K 60 FPS video çekme yeteneğine sahip olacak.

Sızıntıda fiziksel özelliklere de değiniliyor. Sadece 11 inç olan modelle ilgili bilgiler olsa da, iPad Pro 2020 modellerinin 2018 modelleri ile aynı boyutlarda olabileceği belirtiliyor. 11 inç olan model 248×178,6×5,9mm boyutlarıyla karşımıza çıkarken, kamera bölümünün çıkıntısı ise 1,9mm kalınlığında olacak.

OnLeaks, her iki model için arka yüzeyde hangi malzemenin kullanılacağı konusunda kesin bir bilgi vermese de 11 inç modelinin arkasında alüminyum, 12.9 inç modelinin arkasında ise cam kullanılacağı tahmin ediliyor.

Son iPad Pro modellerini Ekim 2018’de tanıtan şirket, henüz yeni iPad Pro modellerini tanıtmadı. Haberin kaynağı olan OnLeaks ve iGeeksBlog, yeni iPad Pro modellerinin Mart 2020‘de tanıtılacağını öngörüyor.

İlginizi çekebilir;