Anasayfa Haber Bosch Otonom Araçlar için LiDAR Sensörleri Üretti

Bosch Otonom Araçlar için LiDAR Sensörleri Üretti

Bosch LiDAR

Daha düşük maliyetli LİDAR sensörleri sayesinde Bosch otonom araçların daha uygun fiyatlı olmasını sağlayabilir.

Bosch araçlarda kullanılmak üzere üretime hazır LiDAR sensörleri geliştirdiklerini duyurdu. Maliyetleri ölçeklendirerek fiyatları düşük tutmayı hedefleyen şirket, böylece otonom sürüş sistemlerinin daha hızlı yaygınlaşmasını da sağlamayı planlıyor.

LiDAR sensörlerinin Bosch’un otonom sürüş planlarının son parçası olduğu ifade ediliyor. Şirket sensörlerini tüm otonom sürüş kullanım senaryoları için tasarladıklarının da önemle altını çiziyor. Lazer tabanlı LiDAR sistemleri aracın etrafının yüksek çözünürlüklü, gerçek zamanlı 3 boyutlu haritasını oluşturuyor. Bu harita, araç sistemlerinin etrafında neler olduğunu ve nasıl davranması gerektiğini anlamasına yardımcı oluyor. Bu sensörlerin araçların optimum güvenlikle gezinmesine yardımcı olmak için radar ve kameralar ile birlikte çalıştığını da belirtelim.

Bosch, LiDAR sensörler üzerinde çalışan tek şirket de değil ancak büyük bir tedarikçi konumunda. Eğer şirket üretim maliyetlerini de istediği düzeye çekerse yarı otonom ve tam otonom araçların daha uygun fiyatlı hale gelebileceği düşünülüyor. Ek olarak, şirketin yapay zekayı da otonom sürüş kamera teknolojisine dahil ettiği de bilgiler arasında. Bu sayede nesnelerin tespit edilip kategorilendirilmesi ve hareketlerinin ölçülmesi sağlanacak. Engellerin, geçen araçların, yayaların ve bisikletlilerin de tanımlanması, sürücü destek sistemlerinin çok daha verimli hale gelmesinde önemli rol oynayacak.

İlginizi çekebilir: Volkswagen Her Yıl Bir Milyon Elektrikli Otomobil Satacak