Anasayfa Makale Google Play Otomatik Oynatılan Videolar Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Google Play Otomatik Oynatılan Videolar Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Google Play’de otomatik başlayarak can sıkan ve mobil kotadan harcayan videolar küçük bir ayarla devre dışı bırakılabiliyor.

Web sayfası ya da mobil uygulamalarda otomatik başlayan videolar epey can sıkabiliyor. Ama şirketler servislerinde bu yapıyı fazlasıyla kullanıyor. YouTube ve Netflix bunun en somut örneği. Her iki platformda da otomatik başlayan videolara yer veriliyor.

Son olarak benzer sistem Google Play’e de eklendi. Uygulama ya da oyun videoları otomatik olarak başlıyor ve kullanıcı deneyimini zedeliyor. Ancak yine de bunu kapatmanın bir yolu var. Google Play’de ufak bir ayarlamayla otomatik başlayan videolar devre dışı bırakılabiliyor.

Düzenleme için ilk olarak Google Play’e girmek gerekiyor. Daha sonrasında sol üstteki menü düğmesi üzerinden Settings / Auto-play videos bölümünde 3 farklı seçenek sunuluyor.

  • Auto-play videos at any time: Videoları otomatik oynat.
  • Auto-play videos over Wi-Fi only: Otomatik videoları yalnızca kablosuz ağ üzerindeyken oynat.
  • Don’t auto-play videos: Otomatik başlayan videoları oynatma.

Böylece kullanıcılar artık videoları otomatik olarak oynatma seçeneği haricinde yalnızca kablosuz ağdayken otomatik videoları oynatabiliyor ya da tamamen kapatabiliyor. Yani aslında düşük mobil kotalı kullanıcılar bu ayarı kapatarak bile kotadan tasarruf sağlayabiliyor. 

Google Play Pass Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey