Anasayfa Video Asus ExpertBook B9 Özellikleri Ve İlk Bakış

Asus ExpertBook B9 Özellikleri Ve İlk Bakış

Asus tarafından tanıtılan yeni nesil dizüstü bilgisayarlar arasında yer alan ExpertBook B9, hafif ve taşınabilir olmasıyla öne çıkıyor.

Asus tarafından CES 2020 fuarında da tanıtılan ExpertBook B9 modeli, şirketin profesyonel dizüstü bilgisayarlara yeni bir bakış getirdiğini vurgular niteliklere sahip. Magnezyum alaşım kasası sayesinde 880 gram ağırlığı ile en hafif 14 inç ekranlı dizüstü bilgisayar olmaya aday olan B9, aynı zamanda çok da ince.

Ancak bu hafiflik ve inceliğe rağmen benzerlerinden çok daha dayanıklı olmayı hedefleyen B9, bazı askeri dayanıklılık standartlarına uygun sertifikaları da almayı başarmış. Batarya kapasitesi de hayli etkileyici, 22 saate kadar çalışma vaat ediliyor. Ancak tabii ki bunun gerçekliğini ancak teste geldiği zaman sınamamız mümkün olacak.

10. nesil Intel Core i5 ya da Core i7 işlemcilerle donatılan B9, aynı zamanda Asus tarafından yürürlüğe konan Project Athena çalışmasının da kapsamında bulunuyor. Bu çalışmanın maksadı, dizüstü bilgisayarları da tıpkı cep telefonları gibi, düğmesine basar basmaz çalışmaya hazır hale getirecek kadar hızlı açılır kılmak.

Biz de ExpertBook 9 modeline henüz resmen piyasaya çıkmadan önce yakından bakma fırsatı bulduk. İlk izlenimlerimizi bu videomuzda sizlerle paylaşıyoruz.