Anasayfa Haber DJI Destekli Livox LiDAR Konusunda İddialı

DJI Destekli Livox LiDAR Konusunda İddialı

DJI, Livox adlı başka bir şirkete yaptığı yatırımla LiDAR cihaz serisi sunmaya başladı.

Daha çok drone serisi ile tanıdığımız DJI şimdi de yatırım yaptığı Livox ile LiDAR cihaz serisi sunmaya başlıyor. Genel LiDAR cihazlar lazer kullanarak geri ve ilerinin taramasını gerçekleştiriyor. Livox sistemi ise çiçek benzeri (spirograf) bir modelleme ile dünyanın 360 derece bir görünümünü yaratıyor.

Şirket, bu tarama yönteminin etrafındaki dünyanın aynı çizgi yoğunluğuna sahip bir LiDAR’dan daha ayrıntılı bir versiyon oluşturabileceğini belirtiyor. Bir sistemin çizgi yoğunluğunun yüksekliği, cihazın aracın algılaması için oluşturabileceği tanım görüntüsünün de o kadar yüksek olmasını sağlıyor. Bu tarama yönteminin daha kolay üretime izin verdiğini belirten Livox, araçlarını veya diğer cihazlarını sensörle donatmak isteyen şirketler için düşük maliyet sunduklarını da vurguluyor.

Şirket seviye 3 ve 4 sürüş için 2 farklı cihaz sunuyor. 260 metrelik menzil sunan Horizon yakın mesafeden algılama, 500 metrelik menzil sunan Tele-15 ise uzun mesafeden algılama sağlıyor. Cihazların fiyatları ise 1.000 ve 1.500 dolar.

Horizon’un 7 Ocak tarihinden itibaren, Tele-15’in ise 2020’nin ikinci çeyreğinden itibaren sipariş edilebileceği de bilgiler arasında.

İlginizi çekebilir: Apple ve Imagination Technologies Tekrar Anlaştı

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version