Anasayfa CES CES 2020 Intel 10nm Tiger Lake İşlemciler ve Yapay Zeka Performansı

Intel 10nm Tiger Lake İşlemciler ve Yapay Zeka Performansı

MediaMarkt’ın desteği ile katıldığımız CES 2020 fuarında Intel, Tiger Lake işlemcilerin yeni 10nm mimarisine, yapay zeka performansına ve Gen12 Xe GPU’lara değindi.

Katıldığımız basın toplantısında Intel, yeni 10 nm Tiger Lake mimarili işlemcileri ve yapay zeka performansı hakkında bilgiler verdi. Firma, şirketin üç motorlu AI (yapay zeka) alt sistemindeki iyileştirmeler nedeniyle AI performansının Tiger Lake işlemcilerle birlikte artacağını iddia ediyor. DL Boost, Xe Grafikleri ve Low Power Acceleration‘dan oluşan üç motorlu yapay zeka alt sistemi ile iş yükü motorlar arasında paylaştırılıyor ve bu çözümle birlikte işlemler daha verimli hale geliyor. Beklediğimiz gibi Intel, AMD‘nin işlemcileri için donanım hızlandırmalı AI özelliklerine sahip olmadığı noktasına özellikle vurgu yapıyor.

Intel’in 10nm geçiş sürecinde hem performans hem de ekonomik konularda çeşitli zorluklar yaşadığını sizlere aktarmıştık. Bu zorluklar nedeniyle Ice Lake çipleri diğer serilere göre daha düşük saat frekansları sunuyor. Ancak Intel, ortalama yüzde 18‘lik bir IPC artışı getiren mimari kazançlarla düşük saat hızlarını telafi edecek.

Yeni nesil Tiger Lake yongalarının ileri seviye 10nm++ üretim teknolojisi ve daha yüksek saat hızları ile gelmesi bekleniyor. Resmi açıklamalara göre Tiger Lake işlemciler 25W TDP değerine sahip olacak. Bir çip analistine gönderilen son işlemcilere bakılırsa yüzde 50‘lik bir artışla 12 MB‘a kadar L3 önbellek kapasitesi sunulacak. Bu da çekirdek başına 3 MB önbellek anlamına geliyor. Çipler ayrıca AVX-512‘yi de destekliyor.

Son olarak Tiger Lake işlemcilerin Gen12 Xe GPU‘larla birlikte Willow Cove çekirdek mimarisini kullanması da kuvvetle muhtemel.

İlginizi çekebilir: