Anasayfa CES CES 2020 İşte Ekran Kartlı Yeni Intel Ghost Canyon NUC

İşte Ekran Kartlı Yeni Intel Ghost Canyon NUC

Yükseltme seçenekleri kısıtlı olsa da, kullanıcılar tarafından sevilen Intel NUC sistemlere CES 2020’de bir yenisi daha eklendi. Ghost Canyon NUC mini PC, masaüstü ekran kartı desteği ile geliyor.

Intel’in küçük kutular içine bileşenleri yerleştirdiği kompakt sistemler olan NUC’lar, kullanıcıların yükseltme ihtiyaçlarını kısıtlayarak kullanım alanlarını daraltıyordu. Intel, katıldığımız CES 2020 fuarında birçok firmanın yaptığı mini masaüstü PC formunda olan yeni bir NUC tanıttı. Yeni NUC tasarımı ile birlikte masaüstü tipi ekran kartları kullanılabilir hale geliyor, performans artıyor.

Hades Canyon olarak adlandırılan son NUC, Intel ve AMD işbirliği ile dahili AMD Radeon grafik işlemci bulunduruyordu. Yetenekli cihazlar olsa da, masaüstü ekran kartları düzeyinde performans sağlayamıyordu. Kullanıcı geri dönüşlerine göre yeniden tasarlanan NUC, performans ihtiyacına göre daha esnek çözümler sunacak.

Ghost Canyon NUC Donanımı

Intel, Ghost Canyon NUC cihazlar tek çekirdekte 5 GHz’e kadar ulaşabilen Core i9 işlemcilere kadar destek sunuyor. Çin kaynaklı bir sızıntı, yeni Ghost Canyon NUC’ların 8 çekirdek ve 45W’a kadar TDP değeri olan işlemci seçenekleri ile karşımızda olacağını belirtiyor. Bunlar Core i9-9980HK, Core i7-9750H ve Core i5-9300H modellerini kapsıyor.

Arka ve Ön Panel G/Ç Portları

Yeni kasa tipinin arka kısmına baktığımızda 2 adet PCI-Express  slotu olduğunu görebiliyoruz. Bu sayede ITX standardındaki masaüstü ekran kartlarını destekliyor. Ekran kartları için uzunluk desteği de  20.3cm ile limitlendirilmiş. Anakart ve işlemci de tümleşik olarak bir soket yapısında bulunuyor. Anakartın üzerinde 6 adet USB 3.1 Gen 2 portları bulunuyor. Bunların 4’ü Tip-A yapısında iken diğer ikisi ise Tip-C yapısında tercih edilmiş. USB portlarının dışında 2 adet Intel (i219-LM ve i210-AT) ethernet portu ile 1 adet HDMI çıkışı da yer alıyor. PCI-Express slotu ve anakart çıkışlarının altında ise tüm bileşenlere gücü sağlayan dahili bir 500W 80 Plus Platinum FSP marka PSU bulunuyor.

NUC’ların ön panelinde güç düğmesi, SD kart okuyucu, iki adet USB 3.1 Gen 2 Tip-A portu ve 3.5mm ses jakı bulunuyor.

Soğutma Çözümü

Güçlü bileşenler güçlü soğutma çözümleri ile desteklenmeli, buna göre Intel de bir çözüm geliştirmiş. Intel, NUC’ları soğutabilmek için her iki taraftan da temiz hava girmesini sağlayan petek yapısında yan paneller bulunduruyor. İçeride oluşan sıcak hava ise bir çift 80mm fan ile tahliye ediliyor.

Intel’in CES 2020 etkinliklerine katılmaya devam ediyoruz, yeni bilgiler geldikçe MediaMarkt’ın desteğiyle sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

İlginizi Çekebilir: Yeni Nesil Intel NUC 10 Mini PC Piyasaya Çıktı