Anasayfa CES CES 2020 Intel, Üst Seviye 10. Nesil H Serisi Mobil İşlemcilerini Tanıttı

Intel, Üst Seviye 10. Nesil H Serisi Mobil İşlemcilerini Tanıttı

Intel, 10. nesil Comet Lake mobil işlemci ailesini sekiz çekirdek ve 16 iş parçacığına sahip H Serisi ile güçlendirmeyi hedefliyor. Yeni mobil işlemcilerle birlikte 5.0 GHz frekans bandı da aşılıyor.

Technopat ekibi olarak MediaMarkt’ın desteğiyle Tüketici Elektroniğe Fuarı’na katıldık ve edindiğimiz bilgileri sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Intel, katıldığımız basın toplantısında 10. nesil Comet Lake-H mobil işlemcilerine ait detaylı bilgilere yer verdi. Intel’in yeni H serisi mobil işlemcileri 8 çekirdek ve 16 iş parçacığına kadar destek sunuyor. Core i7 işlemci ailesi 5.0 GHz frekans değerlerine çıkabilirken Core i9 ailesinde bu değerler çok daha üst noktalara tırmanacak. Serinin Core i5, Core i7 ve Core i9 işlemcilerden oluşacağını da belirtelim.

10. Nesil H Serisi İşlemciler

 

İşlemci Çekirdek/İş Parçacığı Frekans
Intel Core i5 Comet Lake-H 4 çekirdek/8 izlek
Intel Core i7 Comet Lake-H 6 çekirdek/12 izlek 5.0 GHz
Intel Core i9 Comet Lake-H 8 çekirdek/16 izlek 5.0 GHz üzeri

Intel, 6 çekirdeğe kadar olan 10. nesil Comet Lake mobil işlemcilerini üretkenlik ve iş amacıyla kullanılan CPU’lar olarak tanımlıyor. Oyun oynamak için daha uygun olan Ice Lake modellerinde ise Gen 11 GPU bulunuyor. Bununla birlikte mevcut Ice Lake işlemciler daha düşük saat frekanslarında çalışırken dört çekirdeğe kadar destek sağlanmış durumda.

Yeni H serisi işlemciler 45W TDP değerine sahip olacak. Ayrıca bu modeller 14nm üretim teknolojisine ve Comet Lake mimarisine dayanıyor. Intel, 10nm üretim süreciyle ilgili ciddi sıkıntılar yaşamıştı ve 14nm üzerinde önemli çalışmalar yapıldı. Bu sebeple H serisi işlemciler 10. nesilde en yüksek saat hızlarına sahip olan seri ünvanını taşıyacak. Ek olarak firmanın Thermal Velocity Boost teknolojisini üst sınıf ürünlerde kullanacağı ve yüksek frekans değerlerine çıkılabileceği ifade ediliyor.

Firma, duyuru sırasında AMD‘nin mevcut üçüncü nesil Ryzen mobil işlemcilerine karşılık 10. Nesil Comet Lake-U ve Ice Lake-U işlemci performanslarını da paylaştı. Intel, yeni H serisi işlemciler hakkında net bir çıkış tarihi ve ürün listesi paylaşmadı fakat yakın zamanda piyasaya sunulacağı vurgulanıyor.

İlginizi çekebilir: