Anasayfa Haber SSD ve Flash Belleklerde Ciddi Fiyat Artışları Yaşanabilir 

SSD ve Flash Belleklerde Ciddi Fiyat Artışları Yaşanabilir 

SSD Fiyatları %10-15 Civarında Düşebilir

Son dönemde ortaya çıkan verilere göre SSD ve USB bellek gibi aygıtların fiyatları önemli ölçüde artış gösterecek.

DigiTimes tarafından verilen bilgiler, NAND Flash sözleşme fiyatlarının 2020’de %40 oranında artacağını öngörüyor. Bu rapor muhtemelen SK HynixMicron ve Samsung gibi bellek yonga üreticilerinden gelen bilgilere dayanıyor. Son haberlere bakılırsa NAND Flash siparişleri 2020 yılında büyük artış gösterecek. Bunun yanı sıra bu alanda üretim sorunları da baş gösteriyor. Örnek olarak, geçtiğimiz günlerde Samsung’da yaşanan bir dakikalık elektrik kesintisi DRAM ve NAND Flash tarafında milyonlarca dolar değerinde hasar yaratmıştı.

Bu çipler birçok SSD, USB bellek, hafıza kartı ve telefon depolama biriminde kullanılıyor. NAND Flash çipi kullanan ürünler son dönemde oldukça uygun fiyatlara satılmaktaydı. Bu süre içinde birçok kullanıcı sisteminde SSD’ye geçiş yaptı ve üreticiler dizüstü bilgisayarlarda daha fazla SSD kullanmayı tercih ediyordu.

Tahminler gerçekleşirse NAND Flash yapısına dayanan aygıtlarda önemli bir fiyat artışı yaşanacak. Beklentiler ise ilk dönemde %10 olmak üzere toplamda %40 fiyat artışı yaşanacağı yönünde. Tüm bahsedilen konuların bir öngörü ve tahmin olduğunu hatırlatalım. Umarız firmalar sorunların üstesinden gelir ve cihazlar uygun fiyatlara satılmaya devam eder.

İlginizi çekebilir: