Anasayfa Video ASUS TUF Gaming FA506 Dizüstü Bilgisayarı Özellikleri Ve İlk Bakış

ASUS TUF Gaming FA506 Dizüstü Bilgisayarı Özellikleri Ve İlk Bakış

Asus’un Tuf Gaming serisi oyuncu dizüstüleri arasında yer alan FA506, yeni AMD Ryzen işlemcilerle donatılmış olarak piyasaya çıkacak.

Asus bu yıl özellikle oyuncu dizüstü bilgisayarlarında ciddi biçimde AMD’nin dördüncü nesil Ryzen işlemcilerine yer verecek. Şirketin nispeten hesaplı modellerinin toplandığı Tuf Gaming alt markasında da bunu açıkça görüyoruz. Tuf Gaming serisinden FA506 modeli, dördüncü nesil AMD Ryzen işlemcilerle donatılmış olarak güncelleniyor.

Biz de FA506 modeline yakından bakma fırsatı bulduk ve ilk izlenimlerimizi videomuzda sizlerle paylaşıyoruz. FA506 modelinin kasa tasarımı, Tuf Gaming serilerinin genel çizgisini yansıtıyor denebilir. Ancak bu videoda gördüğünüz ürünün bir mühendislik örneği olduğunu ve piyasaya çıkana kadar genel tasarımda bazı değişikliklerin yapılacağını da belirtelim.

Ancak FA506 modelinin iç donanımında finale gelinmiş ve o tarafta bir değişiklik planlanmıyor. Dördüncü nesil AMD Ryzen işlemciyle ve Nvidia RTX 2060 grafik kartıyla donatılacak olan FA506 modeli, iki farklı veri depolama ve batarya kapasitesi seçeneğiyle piyasaya sürülecek. Daha büyük bataryalı modelde 3,5 inçlik sabit disk yuvası bulunmayacak, onun yerine 2 adet NVMe SSD sürücü kullanılacak.

Yeni nesil IPS ekranıyla 144 Hz yenileme kapasitesine kavuşan FA506 modelini teste geldiğinde daha yakından inceleme fırsatı bulacağız. İlk izlenimlerimizi ve genel teknik özellikler hakkında verdiğimiz bilgileri ise aşağıdaki videomuzda izleyebilirsiniz.