Anasayfa Haber Bülten Blizzard Turnuvaları ESL ve DreamHack’te Yapılacak

Blizzard Turnuvaları ESL ve DreamHack’te Yapılacak

Dünyanın önde gelen uluslararası eğlence şirketleri grubu MTG bünyesinde yer alan ESL ve DreamHack, yaptıkları bir açıklamayla Blizzard Entertainment’la 3 yıllık bir işbirliği için el sıkıştıklarını duyurdu.

İki şirket birlikte hem StarCraft® II hem de Warcraft® III: Reforged™ için yepyeni ESL Pro Tour formatları ortaya koyacak. Blizzard’ın düzenlenecek espor organizasyonları için sadece ilk sezonda 200,000 ABD doları, toplamdaysa 1,8 milyon ABD dolarının üzerinde ödül havuzu sağlayacağı belirtildi.

Yeni ESL Pro Tour StarCraft II turnuvası, bayrağı StarCraft II World Championship Series’den devralarak en az dört farklı kıtada gerçekleşecek organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Dünya finalleriyse bundan böyle BlizzCon®‘da değil Intel® Extreme Masters Katowice’da gerçekleşecek.

ESL ve DreamHack, Starcraft II’nin yanı sıra Warcraft III: Reforged için de yeni ve rekabetçi bir platform oluşturarak ESL Pro Tour Warcraft III: Reforged’u organize edeceklerini belirtti.

Eylül 2019’da gümbür gümbür başlayan ESL Pro Tour for CS:GO’nun ardından ESL ve DreamHack, oyuncular, hayranlar ve partnerler için oluşturulan küresel ağa ikinci ve üçüncü oyunlarını eklemekten gurur duyduklarını belirtiyor. Müsabakaların yeni oyunculara sağlam bir rota çizmesi, gerçek zamanlı strateji sevenlere takip edecekleri heyecanlı bir öykü sunması, yeni espor hayranları için şeffaf bir yapı oluşturması ve markalarla medya partnerlerine yüksek görünürlük fırsatları yaratması hedefleniyor.

Düşüncelerini “StarCraft II ve Warcraft III’ün espor tarihindeki en tutkulu, köklü ve sadık oyuncu topluluğuna sahip iki oyun olması bizim için çok gurur verici,” sözleriyle dile getiren Blizzard Entertainment başkanı J. Allen Brack, sözlerine, “Gerek ESL gerek DreamHack esporda uzun süredir güvendiğimiz partnerlerimiz. Oyuncularımıza, yetenekli takipçilerimize ve içerik üreticilerimize uzun vadeli işbirliğinden doğan istikrarı sunarken, bir yandan da oyuncu topluluklarımızın uzun yıllar boyunca gelişmeyi sürdürmesini istiyoruz,” şeklinde devam etti.

Warcraft III: Reforged esporu ise 1 ESL karşılaşması ve 3 DreamHack turnuvasından oluşacak ve 2020’de bir Şampiyonluk turnuvasına sahne olacak. Her iki ESL Pro Tour’a ilaveten amatör ve topluluğun temelini oluşturan geniş oyuncu tabanı için de haftalık ESL Open Cup karşılaşmaları düzenlenecek.