Anasayfa Haber Bülten CES 2020’de Yeni ASUS ROG Ürünleri Tanıtıldı

CES 2020’de Yeni ASUS ROG Ürünleri Tanıtıldı

ASUS Republic of Gamers, MediaMarkt desteğiyle katıldığımız CES 2020’de en yeni ROG oyuncu ekipmanlarını tanıttı.

Yeni modeller arasında ROG Strix Scope TKL Deluxe mekanik klavye, ROG Strix Impact II Wireless mouse ve dahili joystick’e sahip olan ROG Chakram kablosuz fare yer alıyor. CES 2020’de ayrıca mikrofonda yapay zeka destekli gürültü engelleme özelliğine sahip olan ROG Strix Go 2.4 kablosuz kulaklık ve her iki elle de kullanılabilen ROG Pugio II kablosuz mouse da tanıtıldı.

ROG Strix Scope TKL Deluxe

FPS oyunları için üretilen FPS oyunlarına uygun olacak şekilde geliştirilen ROG Strix Scope TKL Deluxe, gerekli tüm tuşları sunan ve nümerik klavyenin bulunmadığı tasarımıyla oyunlarda fareyi rahat hareket ettirmek için ekstra alan sağlıyor. Kullanıcıların ürünü kişiselleştirebilmesine olanak tanıyan bir tasarıma sahip olan ürün yüksek performans ve üst düzey malzemeleri bir araya getiriyor. Örgülü ve çıkarılabilir USB Type-C kablosu ve hem sağlamlık hem de kolay taşıma imkanı sunan biçim ve boyutuyla bu klavye istenilen her yere rahatlıkla götürülebiliyor.

ROG Strix Scope TKL Deluxe’ün tasarımında kişiselleştirme olanakları ön planda yer alıyor. Kullanıcılar kendi çalıştırma gücü, çalıştırma mesafesi ve dokunma hissi tercihlerine göre Alman üretimi Cherry MX RGB Red, Blue, Brown ve Speed Sliver anahtarları arasında tercih yapabiliyor. ROG Strix Scope TKL Deluxe kullanıcıların eliyle aynı anda basabileceği tüm tuşları hassas bir şekilde algılıyor ve 1000 Hz sorgu oranıyla basılan tuşlara anında tepki veriyor.

Strix Scope TKL Deluxe kompakt bir yapıda olmasına rağmen sol tarafta normalden daha büyük bir Ctrl tuşuna yer veriyor. Oyunlarda rahatlık sağlayan bu büyük Ctrl tuşunun ve diğer büyük tuşların altında yer alan Costar sabitleyicisi, oyun sırasında tuşların kenarlarına basıldığında bile düşük direnç ve tutarlı bir his veriyor. F5 ile F12 arasındaki tuşlar hızlı geçiş anahtarıyla medya kontrol tuşlarına dönüşebiliyor, böylece müzik dinlerken ses düzeyini ayarlanıp şarkılar değiştirilebiliyor.

ROG Strix Impact II kablosuz bağlantıyla geri döndü

ROG Strix Impact II Wireless, oyun oynarken kablo bağımlılığından kurtulup avantaj elde etmek isteyen kullanıcılara büyük bir fırsat sunuyor. ROG Strix Impact II Wireless, ROG Strix Impact II modelinin kazandıran formülüne yeni nesil 16.000 DPI sensörü ekleyerek 40 g ivmeye kadar saniyede 400 inç hassaslık sağlıyor. 2,4 GHz radyo frekanslı kablosuz bağlantı ise düşük gecikme, uzun menzil ve pil ömrü sunuyor. Şarj ederken oyun oynamaya devam etmek isteyenler USB-C kablosunu bağlayıp kullanma seçeneğine de sahip.

Önceki modelle aynı boyutlarda olan Impact II Wireless her iki elde de rahatlıkla kullanılabiliyor. Sol taraftaki tuşlara sık kullanılan kısayollarını atamak mümkün. Kullanıcılar özel bir tuşla dört farklı hassaslık ayarı arasında geçiş yapabiliyor. Mevcut ayarın hangisi olduğu her seviyeye özgü farklı renkte ışıkla anlaşılabiliyor.

ROG Chakram: Dahili joystick’e sahip 16.000 dpi oyuncu mouse

ROG Chakram’ın en çok göze çarpan yeniliği sol tarafında yer alan dahili joystick. Joystick analog modda çalışırken uçuş simülasyonları, yarış oyunları ve açık dünya yapımları için harika kontrol olanağı sunuyor. Dijital modda ise FPS ve gerçek zamanlı strateji oyunlarında önemli komutlar vermekte kullanılabilen dört yönlü bir kontrolcüye dönüşüyor. Baş parmak ile kontrol edilen bu parça için iki farklı boy başlık veriliyor. Böylece joystick’i parmak boyutuna göre ayarlamak mümkün oluyor. Ayrıca bu parça olmadan oyun oynamak isteyenler de joystick’i çıkarıp yuvayı bir kapakla örtebiliyor.

ROG Chakram yarı saydam plastikten üretilen mat kaplama üst kısmıyla rahat bir tutuş ve üst düzey bir stil sunuyor. Ana tuşlar ve avuç içi desteği mıknatıslarla sabitleniyor. Bu özellik sayesinde bunları kolayca çıkarıp Chakram’ın iç kısmına rahatça erişmek mümkün oluyor. Ana tuşlardaki yaylı pivot mekanizması anahtarla arada gevşeklik olmasını önleyerek olabildiğince hızlı bir tepki sağlıyor. Her iki yanı da dokulu olan fare, rahat tutulabilen ve kolay temizlenen ergonomik bir yüzeye sahip. Joystick, beş adet programlanabilir tuş ve tekerlek ile birlikte Chakram, ergonomik biçimi ve minimum sürtünme sağlayan Teflon ayakları sayesinde uzun oyun maratonlarında bile rahatça kullanılabiliyor.