Anasayfa Haber Galaxy S9 ve Note 9’a PC İçin DeX Desteği Geliyor

Galaxy S9 ve Note 9’a PC İçin DeX Desteği Geliyor

Samsung’un 2018 model amiral gemileri olan Galaxy S9 ve Note 9, Android 10 One UI 2.0 güncellemesi ile birlikte PC için DeX destekleyecek. Telefonlar DeX cihazına ihtiyaç duymadan bilgisayara yüklenen uygulaması aracılığı ile PC için DeX çalıştırabilecek.

Galaxy Note 10 ve Note 10+ sonrasında Galaxy S10 ailesine getirilen özellik eski nesil akıllı telefonlar için düşünülmezken, sürpriz bir hamle ile 2018 model amiral gemisi modellere getirilmiş oluyor.

Telefonda depolanan belgeler üzerinde çalışmak isteyen kullanıcılar halihazırda DeX Pad ile dizüstü ve masaüstü bilgisayarda DeX masaüstü özelliğini kullanabiliyor. PC için DeX ise ekstra bir donanım kullanmadan doğrudan kablo bağlantısı ile DeX masaüstü uygulamasına erişebilmenizi sağlıyor.

2018 model amiral gemileri olan Galaxy S9, S9+ ve Note 9, Android 10 güncellemesi ile bu özelliğe kavuşacak. Android 10 güncellemesi belirtilen cihazlar için henüz Türkiye’de yayınlanmasa da Avrupa’da yayınlanmaya başladı.  Samsung Türkiye’nin guncelmiyiz.com sitesi üzerinden verdiği bilgilere göre Galaxy S9 modelleri ve Note 9, 31 Ocak 2020’ye kadar Android 10 güncellemesini alacak.

Güncelleme OTA üzerinden yayına sunulacak ve telefonlara otomatik olarak bildirim sunulacak. Henüz bildirimi almadıysanız ve manuel olarak güncelleme denetlemek istiyorsanız Ayarlar’a girip Yazılım Güncellemesi sekmesinden İndir ve Yükle seçeneğini kullanabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir;