Anasayfa CES CES 2020 AMD FreeSync Teknolojisi Premium ve Premium Pro Olarak Genişliyor

AMD FreeSync Teknolojisi Premium ve Premium Pro Olarak Genişliyor

AMD, yıllardır kullanılan FreeSync teknolojisini geliştirerek FreeSync Premium ve FreeSync Premium Pro adındaki iki yeni sertifikasını duyurdu.

MediaMarkt’ın katkılarıyla katıldığımız CES 2020 fuarındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam ediyoruz. AMD, katıldığımız etkinlikte yeni 64 çekirdekli işlemcisi, RX 5600 XT ekran kartı ve 4000 serisi mobil işlemcilerinin yanı sıra FreeSync teknolojisine de değindi. Bu özellik yıllardır 1000’den fazla monitörde kullanıldı ve kullanılmaya devam ediyor. Şirket bu teknolojisini bir adım ileriye taşıyarak iki yeni standart olan Premium ve Premium Pro sertifikasını duyurdu.

FreeSync Premium sertifikaya sahip monitörler, 1080P çözünürlükte 120 Hz‘e kadar yenileme hızını koruyabiliyor. Ayrıca, PC’niz monitörünüzün yenileme hızının altında veya üstünde bir performans sergilese bile oyunlarda yırtılma yaşanmaması için LFC (Düşük kare hızı telafisi) teknolojisi devreye giriyor. Şirket, yaklaşık 300 ekranın zaten FreeSync Premium etiketi için uygun olduğunu söylüyor.

Aynı zamanda AMD, FreeSync 2 HDR katmanını yeniden markalaştırıyor. Önümüzdeki zamanlarda 120 Hz ve Full HD çözünürlüğü korunurken HDR görüntü verebilen tüm monitörler, şirketin yeni FreeSync Premium Pro sertifikasını taşıyabilecek. Böylece gecikme ve yırtılmalardan yoksun oyun performansının yanında görsellik açısından da daha iyi bir oyun deneyimi bizleri bekliyor.

İlginizi çekebilir: