Anasayfa Video ASUS VivoBook S14 Teknik Özellikler Ve İlk Bakış

ASUS VivoBook S14 Teknik Özellikler Ve İlk Bakış

Asus tarafından 2020 yılı için tamamen yenilenen VivoBook serisinin 14 inç ekranlı modeline sizler için yakından baktık.

Asus bu yıl dizüstü bilgisayarlarında çok ciddi yeniliklere gidiyor. Oyunculara yönelik dizüstü bilgisayar serilerini AMD Ryzen işlemcilerle donatan Asus, profesyonel kullanıcılar için tasarladığı serilerde de ciddi güncellemeler yapıyor. Şirketin profesyonel kullanıcılara yönelik geliştirdiği ve hayli zamandır popüler olan VivoBook serileri de bundan payına düşeni alacak.

Asus bu seride 3 yeni seçenekle tüketicinin karşısına çıkacak. Bunlar ekran boyutuna ve donanım özelliklerine göre değişiyor. Verilen kod isimleri ise S13, S14 ve S15 olarak belirlenmiş. Biz de VivoBook S14 modeline yakından bakma fırsatı bulduk.

14 inçlik bir ekrana sahip olan bu model, Intel’in 10. nesil Core i5 ve Core i7 işlemcileriyle donatılacak. Bazı VivoBook modellerinde grafik işleme için tümleşik Intel grafik yongası kullanılacak, bazılarında ise Nvidia MX 250 grafik işlemcisine yer verilecek.

VivoBook serilerinde göze çarpan en büyük yenilik ise kasa tasarımında karşımıza çıkıyor. Zaten hayli hafif olan VivoBook serileri, 2020 itibariyle plastik yerine alüminyum alaşım kullanılarak üretilen bir kasaya sahip olacak. Bu yenilik cihazın hafiflikten ödün vermeden daha da sağlam olmasına izin verdiği gibi, daha şık bir görünüm de sağlıyor.

Asus VivoBook S14 modelinin teknik ayrıntılarını ve cihazla ilgili ilk izlenimlerimizi aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz. Bu serinin daha detaylı testlerini ise cihazlar elimize ulaştığında yapmayı planlıyoruz.