Anasayfa Haber Chrome 80 Sessiz Bildirimler İle Gelecek

Chrome 80 Sessiz Bildirimler İle Gelecek

Chrome 80 Sessiz Bildirimler

Firefox 72 sonrasında Google da Chrome 80 ile sessiz bildirimler özelliğinin sunulacağını paylaştı.

Google, Chrome 80 masaüstü bildirimleri için kullanıcıları daha az rahatsız edecek bir izin alma arayüzü sunacaklarını duyurdu. Tam da Mozilla tarafından yeni sunulan Firefox 72 da bildirim istekleri için böyle bir hamle yapmışken, Google’ın da açıklamada bulunması tabii ki dikkat çekici. Chrome bu bildirimleri sessize almak için biri elle, ikisi otomatik olmak üzere toplamda 3 farklı seçenek sunacak. Chrome 80’de sunulacak sessiz bildirimler özelliğinin hem masaüstü hem de mobil cihazlarda sunulacağını not olarak düşelim.

Chrome 80 içerisinden Ayarlar> Site Ayarları > Bildirimler menüsünden “Daha sessiz mesajlaşma kullan” ilk seçeneğiniz olacak. Eğer ayarlara kendiniz dokunmak istemiyorsanız işi Chrome’a da bırakabiliyorsunuz. Örneğin, web sitelerinde sürekli olarak bildirimleri engelleyen kullanıcılar otomatik olarak sessiz bildirimler kullanıcı arayüzüne geçecek. Son olarak, kullanıcılar başkalarının genellikle reddettiği bir bildirim istemi olan web sitesini ziyaret ederse, yeni kullanıcılar bu istemi artık görmeyecek.

Şu an için chrome://settings/content/notifications adresine giderek izin verdiğiniz veya engellediğiniz web sitelerini görebileceğiniz de belirtelim. 2020 sonlarında Google kullanıcıları aldatmak, reklamları veya kötü amaçlı yazılımları yaymak için bildirimler kullanan web sitelerine karşı ek uygulamalar etkinleştirmeyi de planlıyor.

İlginizi çekebilir: Chrome’da Web Siteleri Nasıl Hızlıca Engellenir?