Anasayfa Haber Cherry Daha Ucuz Mekanik Tuş Anahtarları Hazırlıyor

Cherry Daha Ucuz Mekanik Tuş Anahtarları Hazırlıyor

Cherry Ucuz Mekanik Tuş Anahtarları

Cherry Viola mekanik tuş anahtarları daha uygun fiyatlı mekanik klavyelerin önünü açacak.

Mekanik anahtarlar konusunda öne çıkan Cherry şimdi de uygun fiyatlı klavyeler için yeni Viola mekanik tuş anahtarları sunmaya hazırlanıyor. Şirketin Corsair K95 RGB Platinum ve HyperX Alloy Elite RGB gibi başarılı oyuncu klavyelerinin birçoğunda yer alan MX (Blue, RED, Brown, Black, Speed) anahtarları bulunuyor. Viola anahtarının ise MX modelleri ile rekabet için tasarlanmadığının altı çiziliyor.

Viola’nın MX anahtarlardan farklı bir şekilde tasarlandığı belirtiliyor. Helezon yay ve V şeklinde bronz temas noktası bulunan parça, titreşimin önlenmesi için 8 sütunla güçlendirilmiş plastik bir polimer içinde yer alıyor. Endüstri standardı çapraz gövde tasarımının kullanıldığı anahtar, bu sayede birçok tuş başlığı ile lehim gerektirmeyen ve çalışma anında değiştirilebilir POM soketi ile uyumlu. Ek olarak, klavye üreticileri Viola ile RGB LED kullanma seçeneğine de sahip olacak.

Kullanılan CrossLinear sistemi ise ilk 2.0 mm hareket seçme mesafesi ile 45 cN işlem kuvveti ve 4.0 mm için 75 cN sunuyor. Ortaya çıkan karakteristik eğri, Cherry Viola‘nın ergonomik ileri gitme miktarı ve hızlı sıfırlama sunmasını sağlıyor.

Viola mekanik tuş anahtarı kullanan klavyelerin bu yıl içerisinde kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

İlginizi çekebilir: XPG’den Altın Kaplama Klavye