Anasayfa CES CES 2020 MSI GE66 Raider Laptop Ön İncelemesi

MSI GE66 Raider Laptop Ön İncelemesi

MSI GE66 Raider oyuncu dizüstü bilgisayarı önündeki Panaromic Aurora RGB ile dikkatimizi çekiyor. Ancak yenilikler bununla kalmıyor, 300 Hz IPS panel ve kasa metal işçiliği ile devam ediyor…

MSI yeni oyuncu modellerinde RGB ışıkları sevenler için klasik noktalı aydınlatmanın ötesine geçerek, öndeki dev bir alanda, daha yumuşak geçişlere sahip farklı bir aydınlatma sunuyor. Panaromic Aurora aydınlatma RGB’nin bir sonraki noktası.

Kasa metal işçiliğinde taşlanmış daha yumuşak ve daha üst kalitede bir doku görüyoruz. Fırçalanmış alüminyum ve metal görünümünü beğeniyoruz ancak bu yeni dokuya dokunması daha güzel. Elbette zevk meselesi olduğu için alternatif tasarımlar devam edecek.

Normal şartlarda, yıllar önce GE serisi hesaplı bir kasa yapısına sahipti. Şimdi ise GE serisinin bir zamanların GT serisi gibi üst düzey hale geldiğini, GS ve GT’lerin ise daha da yukarıya çıktığını görüyoruz. GE’lerin yerine fiyat rekabeti biraz daha GP serisine taşındı diyebiliriz. GE66 Raider modeli MSI için 2020’nin ana taşıyıcılarından olacak.

Intel ve Nvidia kombinasyonuna devam eden GE66 Raider’da 300 Hz IPS panelin tazeleme hızına uygun FPS verebilecek üst düzey bileşenler kullanılacak. Thunderbolt portları yerine USB 3.2 Gen 2 10 Gbps portların olduğunu, kart okuyucu da dahil edildiğini görüyoruz. Arka kısımdaki Type-C portu aynı zamanda ek DisplayPort logosu ile ek monitör bağlamaya da izin verecek. 2.5 İnç sabit disk yuvalarının çıkartılması, batarya kapasitesini uçuş için yasal limit olan 100 Watt/Saat’e yaklaştırmalarını sağlamış. 99.9 Watt’lık dev batarya, 2 adet M.2 NVMe SSD yuvası ile kazanılan alana sığmış. Kasanın altı da, arkası da, logo tasarımı da yenilenmiş. Siz nasıl buldunuz?