Anasayfa CES CES 2020 İlk Mini LED Panelli Laptop: MSI Creator 17

İlk Mini LED Panelli Laptop: MSI Creator 17

Mini LED arka aydınlatma yeni yılın ve önümüzdeki dönemin önemli teknolojilerinden. Peki nedir bu Mini LED ve MSI Creator 17 laptop modelinde neden kullanılıyor?

Klasik monitör ve laptop ekranlarında, ekranın arkasında paneli aydınlatan yekpare bir aydınlatma kullanılır. Mini LED aydınlatmada ise arka tarafta daha ufak ama daha çok sayıda LED aydınlatma kullanılıyor. MSI Creator 17 modeli 17.3 inç ekranında, 3840×2160 piksel 4K çözünürlükte bir panel kullanılıyor.

Bunun arkasında ise 240 noktalı bir Mini LED aydınlatma var. Bu sayede ekranın farklı noktalarında çok daha hassas aydınlık kontrolü yapılabiliyor. Görüntü kalitesini büyük ölçüde geliştiren Mini LED teknolojisi ile HDR yani yüksek dinamik aralık sağlamak daha kolay. Etkisi çok daha güçlü.

Ekrandaki karanlık ve aydınlık noktaların daha net bir şekilde ve daha hassas kontrolle aydınlatılması bizlere çok daha iyi bir görüntü kalitesi sunuyor. Bu teknoloji daha pahalı olduğu için öncelikle MSI Creator 17 gibi içerik üreticilere yönelik cihazlarda görmemiz son derece doğal. 4K ekranda hassas işler yaparken tepe parlaklık 1000 nit oluyor. IPS panel ile birlikte zengin renk ve görüş açısı sağlanıyor. DCI-P3 renk gamının %100’ünü sağlıyor.

Eksisi ne derseniz panel biraz daha kalın oluyor ve toplam maliyet daha yüksek. MSI Creator 17 içerisinde 3 NVMe SSD yuvası, 10. Nesil Intel işlemci ve üst düzey donanım özellikleriyle kullanıcılara sunulacak.