Anasayfa CES CES 2020 MSI Optix MEG381CQ IPS Monitör: İlk Bakış

MSI Optix MEG381CQ IPS Monitör: İlk Bakış

MSI ilk kez insan ve makine arası arayüz koyduğunu iddia ettiği MSI Optix MEG381CQR model monitörünü CES 2020’de tanıttı. HMI – Human Machine Interface ile anlatılan ne? Nasıl bir özellik? Birlikte bakalım…

MSI CES 2020’de tanıttığı MSI Optix MEG381CQR ile son derece iddialı bir tabir olan HMI yani Human Machine Interface tanımını kullandı. İnsan ve makine arası arayüz denildiğinde biz doğrudan beynimizle kontrol etmeyi anlıyoruz. Ancak bu monitörün üzerinde bilgisayarın ışıklandırmasını kontrol eden, frekansları, sıcaklıkları ve BIOS üzerinden alınan bilgileri gösteren ek bir OLED ekran ve kontrolcü koymuş. Beklediğimiz bu değildi elbette, ancak HMI sözü ile dikkatimizi çekmeyi başardı. Neurolink yolunda ise daha çok yolumuz var.

BU HMI bir yana MSI MEG381CQR teknik açıdan sağlam bir monitör. Panele baktığımızda 38 inç IPS panelin 2300R kavisli olduğunu görüyoruz. 3840×1600 piksel UltraWide Quad HD çözünürlükte. 144 Hz tazeleme hızı ve 1 Ms tepki süresi de diğer teknik özellikler.

Yan tarafa baktığımızda erişmesi kolay USB ve 3.5 ses portları olduğunu görüyoruz. Ayrıca DisplayVESA HDR600 sertifikasına da sahip yani güçlü HDR özellikleri var. Üzerindeki kamera ile karşısına oturan kullanıcıyı tanıyarak ayarları ona göre değiştiren yani profiller arası geçiş yapan monitör birden çok kullanıcının paylaşması için uygun duruyor. Ayrıca MEG serisinde alıştığımız üzerinde ayarlanabilir RGB ışıklar gibi estetik özellikleri de var. MSI ekosisteminde her parçası aynı markadan bir sistem toplamak için uygun.