Anasayfa Haber Google Chrome, Windows 7’de Bir Süre Daha Destek Alacak

Google Chrome, Windows 7’de Bir Süre Daha Destek Alacak

Google, Windows 7 desteği sonlanırken Chrome tarayıcısının bir süre daha güncelleme alacağını açıkladı.

Daha önceki haberlerimizde Windows 7 desteğinin 14 Ocak‘ta tam olarak sonlanacağını sizlere aktarmıştık. Microsoft, bu tarihten itibaren kullanıcıları tam ekran bildirimlerle uyarmaya başlayacak. Kurumsal müşteriler ise belirli bir ücret karşılığında 2023 yılına kadar destek almaya devam edecekler.

Google öncelikle şahısların ve işletmelerin Windows 10’a geçmesini tavsiye ediyor. Ancak henüz Windows 10’a geçiş yapmayan kullanıcılar Chrome’un tüm özelliklerinden bir süre daha faydalanmaya devam edebilecek.

“Windows 7’de Chrome’u 15 Temmuz 2021 tarihine kadar en az 18 ay boyunca tam olarak desteklemeye devam edeceğiz. Dolayısıyla, henüz Windows 10’a geçmediyseniz veya kuruluşunuz geçiş aşamasında olsa bile, yine de Chrome’un kurumsal özelliklerinden yararlanabilirsiniz.”

Bu süre zarfında Windows 7 kullanıcıları Güvenli Tarama, Site İzolasyonu, şifre ve kimlik avı koruması gibi yerleşik güvenlik özelliklerinden yararlanmaya devam edilebilecek. Ayrıca bu destek muhtemelen Chrome’a eklenecek yeni özellikleri de kapsıyor.

Statcounter’a göre geçtiğimiz ay Windows 7 kullanımı %26.79 seviyelerindeydi. Buna karşılık Windows 10 kullanıcıları ise %65.4‘lük bir dilimi kapsıyor.

İlginizi çekebilir: