Anasayfa Haber Güncellendi: Grand Theft Auto IV, Steam’den Kaldırıldı

Güncellendi: Grand Theft Auto IV, Steam’den Kaldırıldı

Grand Theft Auto IV Steam

Steam üzerinden Grand Theft Auto IV almak artık mümkün değil.

Rockstar Games sessiz sedasız bir biçimde Steam platformundan Grand Theft Auto IV (GTA 4) oyununun satışını durdurdu. Oyunun resmi mağaza sayfasında satın alma veya hediye etme seçeneği kaldırılmış durumda.

Şirket konuyla ilgili yaptığı açıklamada oyunun sahip olduğu Games for Windows Live servsinin kapatılmasını sebep gösterdi. Microsoft’un servisin fişini çekmesinden sonra GTA IV’ün kayıt sisteminin bu teknolojiyi kullanması, oyunu çalışmaz hale getirmişti. Öte yandan oyunun Xbox 360 ve PlayStation 3 sürümlerinin satışları, konsolların kendi mağazalarında devam ediyor.

Peki şimdi ne olacak? GTA IV halen daha oyuncular tarafından tercih edilken bir oyun. Öyle ki bazı teknolojik açılardan GTA V’ten bile iyi. Rockstar bu bağlamda daha önce de yaptığı gibi oyunu güncelleyecek ve yakın zamanda Steam’e geri getirecek. Firmanın oyunu Rockstar Games Launcher‘a getirip burada da bir süre ücretsiz dağıtması mümkün.

Bu arada Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City gibi hikaye genişlemeleri Steam’de hala satın alınabilir durumda. Ana oyun ve genişlemelerin bir arada sunulduğu Grand Theft Auto IV: Complete Edition da yine bu olaydan nasibini almış.

Hali hazırda Valve platformundan oyunu almış olanların ise durumdan etkilenmeyeceğini belirtelim. Humble Store gibi üçüncü parti satıcılarda da oyun hala satışta.

İlginizi çekebilir: Vice City Teması, GTA 5 ile Geri Dönüyor