Anasayfa Haber NVIDIA, Yeni 7nm Ampere Mimarisini Mart Ayında Duyurabilir

NVIDIA, Yeni 7nm Ampere Mimarisini Mart Ayında Duyurabilir

GeForce RTX 3090 Ekran Kartı RRA Sertifika Sürecinden Geçti

Yeni sızıntılar, NVIDIA 7nm Ampere mimarisinin GTC etkinliğinde tanıtılacağına işaret ediyor.

NVIDIA’nın yeni mimarisine 2020 yılında kesin olarak geçiş yapacağını biliyoruz. Yeni mimari 7nm üretim teknolojisine dayanıyor ve Ampere kod adıyla çıkış yapacak. Geçtiğimiz hafta yeni haberler ortaya çıkmış ve yeni mimari ile birlikte %50 gibi ciddi performans artışlarının yaşanacağı söylentileri yayılmıştı.

Yeni bir söylentiye göre NVIDIA, gelecek nesil 7nm Ampere grafik kartlarını Mart ayında düzenlenen GTC konferansında açıklayacak. Wccftech’ten yapılan açıklamalara bakılırsa bilgilerin geldiği kaynaklar oldukça güvenilir, ancak sızıntıların nereden geldiğine dair bir bilgi verilmemiş durumda. Gelecek ürünlerin ayrıntılı bir listesi paylaşılmadı ve modeller hakkında bir bilgi verilmedi. Rapora göre NVIDIA GTC 2020’de Ampere ile ilgili resmi bir tanıtım yapacak.

Bununla birlikte AMD, üst düzeye hitap edecek yeni GPU’lar ve Işın İzleme Teknolojisi üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı. Eğer yeni sızıntılar doğruysa NVIDIA elini çabuk tutup yeni serisini piyasaya sunabilir. Şirketin düzenleyeceği GTC (GPU Teknoloji Konferansı) 22-26 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. İddia edilen performans artışlarının ne seviyede doğru olduğunu görmemiz için beklememiz gerekecek.

İlginizi çekebilir: