Anasayfa Makale Firefox Gelişmiş İzleme Koruması Nasıl Ayarlanır?

Firefox Gelişmiş İzleme Koruması Nasıl Ayarlanır?

Firefox 72, kullanıcıları takip eden web siteleri için Gelişmiş İzleme Koruması’nda Standart, Sıkı ve Özel olmak üzere üç farklı seçenek sunuyor. Ayrıntılara bakıyoruz.

Güncellenen Firefox, Gelişmiş İzleme Koruması özelliğini varsayılan hale getiriyor. Böylece web siteleri, reklam verenler ya da internet kullanıcıları takip eden sistemlerin tamamı engelleniyor. Firefox 72 bu özellikte kullanıcıların değiştirebileceği birkaç ayar da sunuyor.

Gelişmiş İzleme Koruması, Ayarlar / Seçenekler / Gizlilik ve Güvenlik başlığı altında toplanıyor.

Kullanıcılar bu pencere üzerinden Standart, Sıkı ve Özel olarak ayarlama yapabiliyor. Standartta sayfalar normal şekilde yüklenerek koruma ve performans eşit seviyede tutuluyor. Bu modda sosyal medya takipçileri, kripto madencileri ve parmak izi toplayıcılar gibi servisler engelleniyor.

Sıkı kısmında da benzer seçenekler mevcut. Ancak koruma daha güçlü. Fakat bununla birlikte bazı web sayfalarındaki özelliklerin çalışmayacağı belirtiliyor. Çünkü web tarayıcıdaki izleme koruması bazı detayları devre dışı bırakabiliyor.

Son olarak Özel başlığı altında ise kullanıcılara seçim şansı sunuluyor. Böylece çerezlerin, takip amaçlı içeriklerin ya da kripto madencilerinin engellenip engellenmeyeceği belirlenebiliyor. Ayrıca bu ayarlar tüm sekmelere uygulanabileceği gibi yalnızca gizli sekmeler için de aktif edilebiliyor.

Firefox 72’de bunlar haricinde rahatsız edici bildirimlerin araç çubuğunda sohbet baloncuğu olarak görünmesi ve Linux’ta Resim İçinde Resim gibi ek özellikler de sunuluyor.